Cervelló escriu una novel·la durant el confinament

Imprimeix

És la primera novel·la col·laborativa i transversal oberta a qualsevol mena de públic sense limitacions

Continuen les iniciatives culturals per passar el confinament de la millor manera. Un veí de Cervelló ha creat la primera novel·la col·laborativa i transversal per escriure. El científic de Cervelló i professor de la UAB, Francesc Torres, juntament amb Iona-Teresa Riera i Joan Olivas han aplegat esforços per aconseguir treure a fora les inquietuds literàries i les ganes d'escriure que pugui tenir la població durant aquests dies.

Es tracta de què tenint un paràgraf de novel·la com a punt de partida, cada participant pugui escriure com vol continuar-la, així entre totes i tots s'obté una novel·la totalment col·laborativa i transversal. Cada dia, abans d'enviar el proper text, el participant ha de llegir el que prèviament han escrit els altres participants, i així poder continuar-la. El primer paràgraf l'han escrit a quatre mans els promotors a partir d'un text previ de la Iona-Teresa Riera, qui ha manifestat que "volíem que fos un tema fresc i amb quelcom introspectiu, ja que la situació de confinament en què estem submergits actualment pot fer sorgir molt de sentiment, emoció i canvis personals que es poden traslladar a la novel·la d'una manera agradable i lleugera". Segons els promotors, "la iniciativa va sorgir de l'avorriment i de les ganes d'organitzar una activitat que ens divertís i pogués divertir a qualsevol de fora del nostre entorn immediat".

De moment, ja han rebut alguns textos i moltes mostres de suport per la iniciativa. El projecte és obert a qualsevol mena de públic sense limitacions. Si la novel·la s'acaba editant també tindrà un vessant solidari, ja que els beneficis econòmics de la venda del llibre aniran destinats als Col·legis d'Infermeres i Infermers d'arreu del territori català o a alguna ONG sanitària. També està previst que s'organitzi una gran festa final amb tots els participants/escriptors que hi hagin col·laborat com a mostra d'agraïment.

Es pot trobar més informació i participar-hi al web que s'ha creat expressament per aquest projecte literari www.zebraseuphoriazone.com.

Contes infantils

D’altra banda, al municipi baixllobregatí, la literatura i la solidaritat van de la mà durant aquests dies. Dues escriptores locals han cedit contes infantils per tal que els nens i nenes del municipi passin aquesta quarantena de forma més amena. La Clara Escajedo ha posat a disposició de tothom un recopilatori de contes que es poden descarregar del web municipal www.cervello.cat per tal que la canalla pugui llegir en les estones d’oci que passen a casa, amb il·lustracions fetes per la seva pròpia filla, Laura, que els infants també poden acolorir.

13615122 1711823672413581 1052632139436368020 n

Per la seva banda, la Sara Genovart ha escrit un petit conte infantil amb una nena de 6 anys com a protagonista que explica als nens més petits què és el coronavirus sota la seva mirada i que també es pot descarregar del web municipal.


Redacció / Fotos: Arxiu