Gavà acull el primer Saló de la Fama de Bandes Tribut i Versions

Imprimeix

Manel Fuentes, Smoking Stones i Momo encapçalen el cartell de la primera edició del "Gavà Hall of Fame" del 6 al 8 de març

L'Espai Maragall de Gavà acollirà del 6 al 8 de març la seu del primer Saló de la Fama de Bandes Tribut i Versions de Catalunya "Gavà Hall of Fame". Manel Fuentes, Smoking Stones i Momo són els caps de cartell de la primera edició d'un certamen que neix amb l'objectiu de promoure la cultura dels tributs musicals amb les millors propostes, així com donar-los el reconeixement que mereixen.

El saló, coorganitzat per l'Ajuntament de Gavà, Hope Music i Cafè Teatre, està pensat per concerts unplugged o que s'apropen al format del teatre musical. Unes propostes úniques i més personals que les bandes no ofereixen habitualment a la seva agenda de concerts.

El fet que Gavà sigui la seu d'un festival pioner a Catalunya no és casualitat. Gavà ha estat testimoni de luxe dels inicis del fenomen tribut al país, a principis dels anys 90, en acollir a dues de les formacions que van iniciar aquest moviment: U2 Please i Sultans of Swing. Altres noms de Gavà són Jordi Portaz, va formar part d'una de les primeres formacions dels Smoking Stones; Ricardo Marín, que fa tribut a Antonio Vega, ja que va formar part de la seva banda, Nacha Pop, en els darrers anys del músic, i el guitarrista Javi Vaquero actualment forma part de la banda Sincronicity, tribut a Police.

tributs1

Així ho ha recordat  el vocalista de la banda gavanenca U2 Please i membre d'Hope Music, el gavanenc Miquel Fargas: "Gavà ha concentrat una gran presència d'aquest moviment. L'objectiu del saló és reivindicar a totes aquestes bandes que van començar un fenomen que, a dia d'avui, forma part de totes les festes majors, de les programacions de sales de tot el país i d'alguns festivals".

El tinent d'alcalde de Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora de l'Ajuntament de Gavà, German Barrena, ha felicitat els promotors de l'esdeveniment. "Només conèixer la proposta li vam donar el nostre suport. El format ens agrada molt i el cartell és magnífic. En definitiva, serà una ocasió immillorable de gaudir en directe de la música de bandes mítiques”. Barrena ha afegit que aquest primer saló "està en la línia del que anem fent a la Festa Major, on sempre hi ha un espai per a les bandes tribut.  Considerem que és un encert crear aquesta programació d'hivern a l'Espai Maragall,  un equipament on s'aposta molt per la creació, pels nous projectes i les noves idees."

tributs2

La directora d’Hope Music, Raquel Bassas, ha destacat que "els grups tribut fan sortir de casa a gent que potser no ho faria. La nostra idea era fer-ho possible  amb concerts més petits un diumenge o un dissabte al matí, concerts familiars, i  altres més grans com serà el de Manel Fuentes, que també reivindica fer la música que coneixem tots, la música d'un altre, amb una qualitat brutal."

Caps de cartell

Manuel Fuentes serà l'encarregat d'inaugurar el certamen, divendres 6 a les 22 hores, amb el seu tribut a Bruce Springsteen en format trio acústic. L'acompanyaran Marina Prades al violí i Dani Campos al piano, amb un grapat de cançons plenes d'esperança i somnis per a temps complicats.

vertic 880 0

La cloenda (divendres 8 a les 20 h) anirà a càrrec de Smoking Stones, que compleixen 25 anys homenatjant The Rolling Stones. En format trio presentaran en exclusiva la reproducció íntegra de  "Stripped", l'únic àlbum unplugged de la llegendària banda britànica.  "Vindrem amb piano, guitarra i veu i podrem fer altres cançons dels Rolling Stones que no siguin els seus hits, un format diferent que ens agrada molt", ha afirmat el vocalista Sergio Ortiz, que acompanyat de Quim Zango ha amenitzat la roda de premsa amb un tas de l'actuació del divendres dia 6.

momo tribut a queen momo tribut a queen barcelona bae0a4dfc4cfdf1e39243551ec768814

"Gavà Hall of the Fame", també inclourà un dels tributs del moment, amb Momo, escollit per interpretar el musical We Will Rock You i, posteriorment, fer tribut a Queen amb la seva banda de rock des de l'any 2020. Dissabte 7 a les 21 hores, presentarà l'espectacle "Queen Rhapsody Piano", un recital a piano i veu amb els grans èxits de la banda de
Freddie Mercury.

El saló també incorpora el concert familiar "El científic del rock i la màquina del temps", dissabte 7 a les 11 hores, a càrrec del duet gavanenc Soulmates.

Concerts de petit format

A banda dels concerts a l'escenari del teatre, Gava All of Fame també comptarà amb un escenari alternatiu al hall de l'Espai Maragall, amb un servei de restauració a càrrec de Cafè Teatre. El seu gerent Pau Bueno, ha explicat que "des de sempre hem volgut donar un valor afegit als nostres negocis i hem estat durant un temps programant música en directe i encabint altres propostes culturals. Posem tota la il·lusió en aquest projecte en el qual participem amb cinc acústics en un escenari més intimista i d'entrada gratuïta."

Seran propostes musicals de continuïtat abans dels concerts i un punt de trobada d'artistes i públic després de les actuacions:

- Tardeo musical amb Sincronicity (divendres 6 a les 19), un clàssic de les bandes tribut amb els grans èxits de The Police i Sting.

- Vermut musical (dissabte 7 a les 12.30) amb Suzanna, cantant, guitarrista i compositora de Barcelona que portarà el seu especial Amy Winehouse.

- Tardeo musical amb Quim Zango i l'especial Antonio Vega (dissabte 7 a les 19 hores)

- Especial Concert Dia de la Dona (diumenge 8 a les 18 hores) amb la banda tribut barcelonina "Who's That Girl" que repassarà els grans èxits de Madonna

-  Tambe diumenge la programació del hall inclourà un tribut sorpresa a partir de les 12.30 hores.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu