Begues, Gavà i Molins de Rei protegiran el seu patrimoni cultural

Imprimeix

L'objectiu d'aquest programa de l’AMB, que encara la segona convocatòria, és la protecció i rehabilitació d'edificis amb un potencial turístic especial

En el Ple del mes de febrer, el Consell Metropolità ha aprovat la relació de projectes seleccionats per la Comissió Directora del Programa de foment del patrimoni cultural i industrial de l'AMB. L'objectiu d'aquest programa, que ja encara la segona convocatòria, és la protecció i rehabilitació d'edificis amb un potencial turístic especial i de generació d'activitat econòmica als municipis metropolitans.

Hi ha un total de set projectes seleccionats entre els quals tres de municipis baixllogregatins: A Begues (centre de recuperació de visitants i adequació dels accessos al jaciment arqueològic de la cova de Can Sadurní), a Gavà (projecte executiu de rehabilitació de l’edifici de la Unió de Cooperadors) i a Molins de Rei (projecte del mòdul C d’El Molí).

42d172b8 ff99 444e 9d2d e24e8185eedc

2240 a

Els projectes seleccionats optaran al finançament europeu a través de fons FEDER, gràcies al conveni signat el 2017 entre l'AMB i la Generalitat de Catalunya, que aporten un cofinançament del 50% d'una inversió de 60 milions d'euros en projectes metropolitans que compleixin els requisits exigits per la normativa europea.

Projectes seleccionats

Les actuacions seleccionades busquen la recuperació d'un conjunt d'edificis amb valor arquitectònic, vinculats a la història de la regió metropolitana. Es tracta d'edificis i béns fabrils de finals del segle XIX i principis del XX, vinculats a l'inici de la industrialització a Catalunya i amb un valor patrimonial i cultural. S'ha prioritzat el patrimoni industrial relacionat amb els cursos fluvials i canals de conducció d'aigua. A més del seu valor individual, l'organització en xarxa per agrupacions temàtiques d'aquests edificis permetrà elaborar recorreguts d'interès turístic metropolità, crear sinergies intermunicipals i incidir en el desenvolupament econòmic dels municipis. L'import estimat de les inversions d'aquesta convocatòria és de 5,7 milions d'euros (IVA inclòs), tot i que resta subjecte a la redacció definitiva dels projectes corresponents.

Redacció / Fotos: Teresa Llordés-Aj. Gavà-Arxiu