La quinzena de la Dansa Metropolitana torna amb força

Imprimeix

Cornellà, Esplugues i Viladecans participen en la tercera edició que se celebrarà del 13 al 29 de març

La tercera edició de la quinzena de la Dansa Metropolitana estarà formada per uns 80 espectacles i més de 200 activitats que es mouen entre diferents disciplines i que tracten temes com l’amor, el compromís social i el feminisme. La inauguració tindrà lloc amb un recorregut per la Barceloneta amb la presentació de diferents espectacles, el 14 de març, i la cloenda serà a La Rambla de Barcelona amb una coreografia participativa per homenatjar a Alicia Alonso, el 28 de març. Aquesta edició se celebrarà del 13 al 29 de març i hi participen Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Viladecans.

mou esquelet 5

optimitzada which supercinexin foto marga pares

Cesc Casadesús, membre de la comissió artística del Dansa, ha assenyalat que tenien sempre el dubte de si la Quinzena es podia anomenar festival i ha assegurat que aquest any ho poden afirmar “sense complexos”. La quinzena de la Dansa Metropolitana és un festival “perquè hi ha una implicació en la producció, una part de programació internacional i de companyies d’aquí, i la implicació de diferents espais”. Casadesús també ha recalcat que aquesta edició de la Quinzena estarà marcada “pel diàleg entre generacions”. Teatres, transports públics, centres cívics, el carrer i cinemes seran els espais que acolliran la tercera edició quinzena de la Dansa Metropolitana.

portada optimitzada foto sharon eyal ocd love 3 foto by regina brocke 2

Una de les novetats d’aquest any és la incorporació del Teatre Lliure entre els equipaments que acolliran espectacles en aquesta edició. Pel que fa a les coproduccions en aquesta edició s’ha programat ‘WhiCh’, d’Adoctrinades, que es podrà veure a l’Antic Teatre; ‘El salto’ de la Compañía Jesús Carmona, al Teatre Atrium Viladecans; ‘Am I Bruce’, de Junyi Sun i Kernel Dance Theatre al Teatre Sagarra; ‘Around the world’ de Brodas Bros al Teatre Joventut; ‘Malditas plumas’ de Sol Picó, al TNC; ‘Marúnica’ de la Cia. Roberto G. Alonso a l’Atrium Viladecans i al Teatre Joventut; ‘Coma’ d’IN-motus Co al Centre Cívic Can Clariana Cultural de Barcelona, i ‘Euforia’ de Sacude, que es podrà veure als vuit municipis del Dansa Metropolitana. La quinzena de la Dansa Metropolitana acollirà els muntatges d’artistes internacionals com ‘Nomad’ de Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman al Teatre-Auditori de Sant Cugat; ‘OCD Love’ de L-E-V Dance Company / Sharon Eyal i Gay Behar i ‘Para que o Céu não caia’ de Lia Rodrigues Companhia de Danças al Mercat de les Flors, entre altres. S’han programat espectacles d’artistes joves com la italiana Silvia Gribaudi que presentarà ‘Graces’ a la Sala Hiroshima, o el novaiorquès Jeremy Nedd que presentarà, juntament amb Impilo Mapantsula, ‘The Ecstatic’ al mateix lloc. Altres noms programats d’aquesta edició són ‘It’s a wrap (Kubrick is dead)’ de LA INTRUSA–Virginia García i Damián Muñoz al Mercat de les Flors; ‘La set i la revolució’ d’OSSOCLUB: Piero Steiner, Andrés Corchero, Pep Ramis i Enric Ases al Teatre Sagarra o ‘RRR’ de Frederic Amat, cabosanroque & La Veronal al Teatre Lliure. Els organitzadors han recalcat peces de creadores com Laia Santanach que presentarà ‘Àer’ o Lali Ayguadé amb ‘Underneath’ o la intervenció artística al metro que aquesta edició anirà a càrrec de la companyia CobosMika Company i el seu ‘Mou l’esquelet–scRakeja’t 2.0’.

portada optimitzada posar aquesta kukaibrodasbros topa alainmaya 5

Diversos estils Una de les particularitats és la diversitat d’estils amb peces de dansa contemporània, la fusió de dansa i música en directe, espectacles d’arrel, de flamenc o dansa més urbana. Un exemple d’això serà el muntatge ‘Soliloquios’ que tindrà lloc al MACBA i reunirà les mirades de l’especialista en dansa basca i fundador de la companyia Kukai Dantza, Jon Maya; el ballarí i coreògraf català Cesc Gelabert i el coreògraf i ballarí de flamenc, Andrés Marín. En aquesta línia, Casadesús ha afirmat que treballen perquè “que no hi hagi fronteres entre les ciutats i les disciplines”. Així mateix, també ha manifestat que hi ha la voluntat clara de repetir el festival l’any que ve.

Redacció / Fotos: Dansa Metropolitana