Sant Feliu de Llobregat dona el tret de sortida dels Premis VOC

Imprimeix

La quarta edició es veurà a més de trenta seus dels Països Catalans i d’Europa i comptarà amb dues sessions que intercalaran curts de ficció i documentals

La quarta edició de la mostra de curtmetratges de ficció i documentals en català VOC (Versió Original en Català), organitzada per Òmnium Cultural, ha arrencat aquest dijous al vespre al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat. La Mostra programa dues sessions amb els finalistes d'aquesta edició, deu curtmetratges de ficció i quatre curtmetratges documentals que competiran pels diferents premis del certamen. En concret, es reparteixen quatre premis, del jurat i del públic al millor documental i del jurat i del públic al millor curt de ficció.

voc 2 sfll

L'acte ha comptat amb la presència Marcel Mauri, vicepresident de l'entitat; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu; Roser Sebastià, membre de la junta d'Òmnium, i Marta Aguilar, creadora escènica i presentador de l'esdeveniment. Mauri ha aprofitat l'esdeveniment per reivindicar que la societat catalana no es pot "conformar" amb un 2% de cinema en català ni "només amb un 1% del pressupost de cultura de la Generalitat destinat a aquest tipus de films.”

voc sfll 4

També ha estat el portaveu de les paraules que el president de l'entitat, Jordi Cuixart, ha fet arribar des de la presó de Lledoners: "Reivindiquem que el sector de l'audiovisual és estructura de país. No defugim la responsabilitat de promoure la producció de qualitat en català mentre demanem també que es destini el 2% del pressupost públic a cultura". Aguilar ha reivindicat el paper de la cultura al territori i ha defensat una mostra que "treballa i existeix per extirpar la intolerància". Sebastià, mentrestant, ha convidat a entomar "l'eclosió digital" com un "repte" i no com un "problema" per a la llengua catalana.

voc 3 sfll

La mostra, que es veurà a més de 30 seus dels Països Catalans i d'Europa, comptarà amb dues sessions que intercalaran curts de ficció i documentals. Entre les peces, 'Hawaii' i 'Vaca', candidates a millor curtmetratge de ficció als Premis Goya; 'Savis de l'horta', un documental que ha rebut 18 nominacions i 9 premis, i 'Negre de Merda', provinent del DocsBarcelona.

Redacció / Fotos: Òmnium Cultural