La sesrovirenca Núria Pradas guanya el Premi Ramon Llull 2020

"He fet un homenatge a les dones que hi ha hagut i hi haurà, que ens han obert camí", explica l’escriptora sobre la novel·la premiada “Tota una vida per recordar”

L’escriptora Núria Pradas ha guanyat el 40è Premi  Ramon Llull amb la novel·la “Tota una vida per recordar”. L’obra de la sesrovirenca veurà la llum a principis de març en català i castellà, i més endavant, en italià i portuguès. El guardó l’atorga l’editorial Planeta i és, juntament amb el Sant Jordi, el més ben dotat de les lletres en català, amb 60.000 euros.

nuria pradas

"Tota una vida per recordar" és la història d'una dona que als anys 30 del segle passat va decidir deixar Nova York per traslladar-se a Los Angeles i provar sort en el camp de l'animació, on els estudis Disney començaven a despuntar. Un món que tot just naixia i on els homes eren majoria. La vida de la protagonista està basada en la de dues animadores: Mary Blair i Retta Scott, les artistes femenines més reconegudes de Disney. "He fet un homenatge a les dones que hi ha hagut i hi haurà, que ens han obert camí", ha ressaltat.

Radiografia

Pradas, nascuda al Poble Nou i establerta a Sant Esteve Sesrovires des de fa anys, compta amb una dilatada trajectòria literària iniciada l’any 1995 en l’àmbit infantil i juvenil, amb més d’una seixantena de títols publicats. L’any 2012 va ser reconeguda amb el premi Carlemany per l’obra Sota el mateix cel.

maxresdefault nuria prades

El 2014 publica la primera novel·la “La noia de la biblioteca” i des de llavors han vist la llum quatre obres, entre elles, l’exitosa “Somnis a mida” traduïda a més d’una dotzena de llengües, o la darrera “L’Aroma del temps”. Per aquesta extensa i reconeguda, Núria Pradas va ser guardonada amb el Premi Sesrovirenc de l’Any 2017.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix