Les aules de Sant Boi de Llobregat s’omplen de cultura i el món geganter

Imprimeix

El municipi baixllobregatí, Ciutat Gegantera 2020, prepara una gran trobada de colles per al mes de maig

Un total de 15 escoles de Sant Boi de Llobregat participen des d'aquest gener al projecte 'Una escola gegant', un contacte interessant i divertit amb el món geganter. La ciutat serà durant tot aquest any la capital gegantera de Catalunya. Les escoles locals tindran un paper rellevant en els actes de Ciutat Gegantera 2020, organitzats pels Gegants de Casablanca amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Boi i de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. La trobada central de colles de Catalunya tindrà lloc a la ciutat entre el 8 i el 10 de maig. El projecte 'Una escola gegant' porta a les aules de les escoles públiques i concertades de la ciutat materials de treball perquè l'alumnat conegui el món geganter i tots els aspectes que envolten la celebració de Ciutat Gegantera 2020.

Gegants santboi

A Educació Infantil (de P3 a P5) es treballa amb una maleta pedagògica que inclou figures de cartró-pedra dels Gegants de Casablanca (Manel, Blanca i Pitu), figures de goma dels gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (el Treball i la Cultura), una guia dels gegants de Catalunya, 100 gegants per pintar i contes protagonitzats també per gegants i gegantes, entre altres materials.

A Primària, l'alumnat treballa amb un dossier educatiu sobre el món geganter i prepara per al mes de maig una gran trobada col·lectiva on es construirà un trencaclosques gegant. Cada escola n'elaborarà una peça i la unió de totes elles dibuixarà el logotip de Ciutat Gegantera 2020. Hi participaran aproximadament un miler de nois i noies.

taller gegants

Uns tallers impartits durant la passada tardor a mig centenar de mestres dels centres educatius locals permetran que cada escola de Sant Boi tingui el seu propi capgròs, per a aquesta celebració i amb vocació de continuïtat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat-Gegants de Casablanca