La Biblioteca Les Voltes potenciarà la difusió de les obres vicentines

Imprimeix

La Junta de Govern va aprovar el programa de Fons Local de la Biblioteca Municipal per mantenir i donar a conèixer les obres d’autoria local i que parlin del municipi

Un dels objectius de la Biblioteca municipal Les Voltes és recopilar, preservar i promoure el patrimoni literari local, ja siguin obres d’autoria vicentina o de temes que impliquen el municipi de Sant Vicenç dels Horts. Tots aquests documents es guarden a la biblioteca, que els classifica i els posa a disposició de tota la ciutadania a través del Fons Local. Ara el Govern l’impulsarà després d’aprovar el programa Fons Local de la Biblioteca Municipal.

biblioteca

El programa recull els objectius i les accions vinculades per tal de fer créixer la col·lecció i donar-la a conèixer durant els propers anys. Així, es preveuen noves adquisicions editorials i localització d’edicions descatalogades però possiblement accessibles per altres vies; a més d’un projecte de difusió de les obres a través d’activitats que fomentin la creativitat i la participació ciutadana al voltant de les temàtiques incloses a la col·lecció local i també al fons de cuina catalana, hort i cultiu.

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, ha explicat que la Biblioteca Municipal Les Voltes “és un servei de referència en matèria de lectura, formació continuada, lleure i cohesió social per al seu territori d’influència. Amb aquest programa dotem de més recursos el servei que ofereix per consolidar la conservació i la difusió del patrimoni bibliogràfic local.”

526d1600 57c0 4c5e 8fd6 b5ed65e0aed8

Sant Vicenç dels Horts ha estat molt productiu culturalment parlant, amb molta proliferació de documents per part dels veïns i veïnes, fent que el Fons Local hagi augmentat considerablement en els últims anys, fins al punt de tenir un total de 579 nous documents. Aquests estan distribuïts en 8 col·leccions: autors, il·lustradors, premis literaris, cinema, història, entitats, música (flamenc, rock, cant coral, dvd’s musicals, partitures), i literatura (novel·la, poesia, infantil), i del fons de cuina tradicional catalana, integrat per part del fons Josep Lladonosa i Giró.

A més, la Biblioteca Les Voltes participa d’un projecte comunitari que vincula les biblioteques i el Parc Agrari del Baix Llobregat que té un fons propi per fomentar el cultiu, el consum i la cuina dels productes de temporada i de proximitat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts