×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 629

Castelldefels estrena biblioteca per Sant Jordi

Imprimeix

El nou centre, ubicat al carrer Bisbe Urquinaona, representa una nova etapa per a la vida cultural de Castelldefels. Després del trasllat de tot el fons documental des de la seva antiga ubicació, la nova biblioteca està preparada per acollir els usuaris, dotada ja del mobiliari i els recursos audiovisuals i informàtics, com un fons tecnològic. La inversió en omplir de mobiliari l’edifici ha estat de 800.000 euros, segons fonts municipals.

La inauguració d'aquesta biblioteca ha estat precedida d’una polèmica pel nom que havia de tenir. El nou equip de govern, format per PP, CIU i els independents d’AVIC, ha optat per Biblioteca Central, mentre que un moviment veïnal i els partits de l’oposició (PSC i ICV-EUIA, reclamen que es mantingués el nom de l'antiga biblioteca: el nom del poeta, narrador i antic regidor Ramón Fernández Jurado. Finalment, el centre s'ha batejat com a Biblioteca Central però el nom del poeta s'ha donat a la sala polivalent.

“La Biblioteca Central es convertirà en el pulmó cultural de la ciutat i suposa una veritable transformació respecte a l'antiga. El nou equipament ofereix una multitud de serveis per a tots els públics. La seva obertura ha estat una prioritat per a aquest govern que heretava un equipament magnífic però buit", afirma l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP).

El regidor delegat de la Biblioteca, Santi Barona (CiU), assegura que "aquesta nova biblioteca serà el gran centre cultural de la ciutat, unint lectura, formació, coneixement i participació. Obrim una nova etapa en la qual l'accés al coneixement estarà molt més a l'abast de la ciutadania".

Redacció | Foto: Arxiu