Gavà recuperarà el castell d’Eramprunyà

Imprimeix

El Castell de l'Eramprunyà va ser la seu de la baronia que hi havia als territoris de Gavà,Castelldefels, Begues, Sant Climent de Llobregat i Viladecans.

De l’edifici estan en peu encara alguns trossos de paret sencers i altres en ruïna, que permeten identificar algunes de les seves antigues estades i la seva distribució.

L’inmoble està situat al Parc Natural del Garraf, sobre el santuari de la Mare de Déu de Bruguers. Consta de dos recintes separats per una vall i comunicats per una passarel·la de fusta.

La rehabilitació del castell d'Eramprunyà, que està declarat com a Bé Cultural d'Interès Nacional, va començar el 2009 després de la seva adquisició (per un milió d’euros) per part de l'Ajuntament de Gavà.

Fins al moment, s'han dut a terme tasques de consolidació de l'edifici i s'ha creat un recorregut per a les visites de la ciutadania.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, han signat un conveni de col·laboració mitjançant el que es procedirà a la restauració de la coberta de l'església de Sant Miquel i al desescombrat arqueològic del recinte superior del castell.

Redacció | Foto: Arxiu