La Diputació subvenciona la Fase II de la Cripta de la Colònia Güell

Imprimeix

L’objectiu és convertir l’entorn nord i nord-oest de l’edifici en una zona d’esbarjo i de reunió dels visitants, així com escenari d’altres esdeveniments que es duen a terme en el recinte

La Diputació de Barcelona va notificar al Consorci de la Colònia Güell l’adjudicació d’una subvenció per import de 92.991,03 euros, per a l’execució de les obres de la Fase II de condicionament de l’entorn nord i nord-oest de l’edifici de la Cripta de la Colònia Güell, ubicada a Santa Coloma de Cervelló.

IMG 2294

Les obres consisteixen en condicionar l’entorn nord i nord-oest de la Cripta que permetrà donar un nou ús a aquest espai, al servei de visitants al monument. L’objectiu és convertir-lo en una zona d’esbarjo i de reunió dels visitants, així com escenari d’altres esdeveniments que es duen a terme en el recinte.

IMG 20191125 13

Museïtzació

A més, amb aquesta intervenció també es posarà en relleu els materials i peces de pedra treballades que no es van arribar a utilitzar durant les obres de construcció de la Cripta i es posarà en valor recuperant les restes dels basaments del taller de Gaudí, mostrant-les al públic, amb un objectiu pedagògic i cultural. Per aquest fi es farà una museïtzació d'aquestes restes que permetrà visitar un jardí arquitectònic a l’aire lliure.

IMG 20191202 0

Aquestes obres, que es van iniciar al mes de setembre, tenen prevista la seva finalització abans del proper 31 de desembre. Tenen un cost total d’execució i direcció de 92.991,03 euros que es cobriran íntegrament amb la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. El Consorci de la Colònia Güell està format pel l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, totes tres administracions copropietàries de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal del Baix Llobregat