El Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat arriba a la 58a edició

Imprimeix

Les representacions comencen demà dissabte 30 de novembre amb la participació de prop de 250 actors

L’Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera té tot a punt per a l’inici de les representacions del seu Pessebre Vivent a la penya del Corb. Una representació viva del naixement de Jesús a Betlem que té els seus orígens el 1962 i que fa que sigui el primer pessebre vivent de Catalunya. Una manifestació cultural popular que s’ha convertit en patrimoni immaterial. Un projecte clàssic de participació intergeneracional i un referent actual de la llarga tradició teatral catalana que es nodreix dels misteris i de les representacions més genuïnes del teatre hagiogràfic medieval de Catalunya.

foto premsa 11

foto premsa 6

El Pessebre Vivent ha evolucionat cada temporada amb la incorporació de noves escenes, construccions o personatges perquè el visitant que repeteixi (prop del 40%) trobi nous elements. Actualment, en un circuit de 700 metres, els prop de 250 actors representen tretze escenes en un espai natural de 14.000 metres quadrats: l’anunci de l’Àngel a la Verge, els pastors, les dones fent bugada, el naixement a la cova, l’Anunci de l’Àngel als pastors, l’adoració, els Reis, la fugida a Egipte, la vida familiar a Natzaret i escenes d’oficis artesanals i de típiques tradicions nadalenques catalanes com fer cagar el tió. Les veus dels narradors s’intercalen amb música i nadales tradicionals interpretades, entre altres, per la Coral Diadema de Corbera. A més de la part artística també s’ha posat èmfasi en les millores de les infraestructures que es realitzen sota un pla de modernització i adaptació a la legalitat vigent sempre prioritzant les mesures de seguretat. En aquest sentit, entre altres, s’han incorporat més baranes pel públic i els actors, s’ha millorat la maquinària i s’han habilitat accessos pels visitants amb la construcció de rampes per a persones amb discapacitat, cadires de rodes i cotxets.

foto premsa 9

foto premsa 10

El pressupost per posar en marxa tot l’engranatge del Pessebre Vivent i la seva realització supera la quantitat de 110.000 euros. Des de 1962 s’han fet més de 2.400 representacions amb un total de 959.563 visitants (l’any passat van ser 30.063).

foto premsa 3

Venda online i horaris

L’espectacle és possible bàsicament gràcies a la recaptació de la taquilla i diferents subvencions de diverses administracions. L'any 2015, el Pessebre Vivent de Corbera va incorporar amb èxit la venda d’entrades online. És a dir, a partir de la mateixa pàgina web (http://pessebrecorbera.cat/) l’usuari pot comprar la seva entrada pel dia i hora desitjats.

Captura de pantalla 2019 11 29 a las 8.33.00

Redacció / Fotos: Arxiu