Santa Coloma de Cervelló ja té Mapa de Patrimoni Cultural

Imprimeix

S'han inventariat 131 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 68.7% corresponen a patrimoni immoble, un 8.4% és moble, un 13% immaterial i un 6.1% natural

L'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha rebut de l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona el mapa amb l'inventari dels elements del patrimoni cultural i natural del terme. El treball es va presentar la setmana passada durant una sessió de la Taula de Patrimoni del municipi i es el resultat del conveni de col·laboració entre l'ajuntament i la Diputació de Barcelona.

santa coloma cervello

Amb aquest treball s'han inventariat 131 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 68.7% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 8.4% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 3,8% documental (fons documentals i d'imatges), un 13% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 6.1% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars). El mapa ha estat realitzat amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l'Ajuntament, que han aportat els seus coneixements a la seva.

FG006388

Rentabilització

El Mapa del Patrimoni Cultural local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, permetent així que l'Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.

L'OPC realitza des de fa més de 21 anys aquests mapes dels municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 177 municipis on ja s'ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

Redacció / Fotos: Arxiu