S’inaugura la instal·lació Encerclament al parc de La Costeta de Begues

Imprimeix

L’obra, que representa a través de la pedra seca la confluència de cultures, es va donar a conèixer a través d’un happening

Ahir diumenge 3 d’octubre, es va inaugurar al parc de La Costeta de Begues la instal·lació Encerclament que ha estat creada per Víctor Mata i Land Art Associació Catalunya amb el suport de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest treball, realitzat seguint la tècnica de pedra seca amb materials del massís del Garraf, està format per tres cercles concèntrics. Cadascun dels murs representa una de les tres grans tradicions culturals d’arrel religiosa nascudes a l’àmbit mediterrani (judaica, islàmica i cristiana), els espais interiors representen els col·lectius laics i les portes d’entrada el diàleg i la tolerància.

lacosteta 2

lacosteta 3

L’acte inaugural va comptar amb diverses intervencions entre les quals es va trobar la presentació de l’obra a càrrec de Gerard Bidegain, seguida per una performance de l’artista visual Laia Estruch, una lectura de poesia per part d’Àlvar Caixal, una actuació musical de B&B i, finalment, l’acció Pau i Treva amb la participació del públic assistent.

Redacció / Fotos: Aj. Begues