L'exposició itinerant "Natural/Artificial" arriba a Cornellà

Imprimeix

Forma part del programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals

La mostra itinerant “Natural/Artificial” arriba a l’Espai d’Art Moritz de Cornellà de Llobregat, i s’inaugura avui dijous 26 de setembre, a les 19 hores. La inauguració s’acompanyarà d’una visita guiada a càrrec d’Helena Ayuso, comissària de l’exposició i membre del Servei Educatiu del Centre d’Art de la Panera. Hi assistirà també el Coordinador de la Xarxa d’Arts Visuals de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura, Joan Antoni Martínez García.

LA PANERA 01

L’exposició “Natural / Artificial” es podrà veure a l’Espai d’Art Moritz de Cornellà fins al 25 d’octubre, en el marc del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura. La mostra s'emmarca en una sèrie de projectes del Servei Educatiu de la Panera, que des de l'any 2011 va iniciar la producció de diferents exposicions concebudes per al públic infantil i familiar. Les obres que s’inclouen a la mostra formen part de la Col·lecció del Museu d’Art de Lleida, Fons del Centre d’Art La Panera.

natural artificial 2.jpg 1986027767

“Natural / Artificial” treballa aquesta dicotomia en un moment en què ambdós conceptes semblen haver-se desdibuixat més que mai. L'exposició explora com diferents artistes han abordat aquesta dualitat en una sèrie d'obres des de diferents temes com els materials, el paisatge, el menjar i els animals. El recorregut expositiu està enllaçat per una sèrie d'intervencions realitzades pel dissenyador Martín Azúa.

images exposició moritz

Artistes i peces

L’exposició es divideix en quatre àmbits en què es poden veure les següents obres:

Materials

Curro Claret. Calaixera, 2003

Adrianna Wallis. Rare et magnifique, 2012

Paisatge

Mauro Vallejo. Aparato eléctrico, 2013

Verónica Vicente. Una estrategia de la apariencia #04, 2011

Verónica Vicente. Una estrategia de la apariencia #06, 2011

Verónica Vicente. Una estrategia de la apariencia #12, 2011

Menjar

Concha Prada. Leche derramada IV, 1999

Martí Guixé. Spamt karaoke, 2001

Animals

Marta Petit. Bestiari en temps de guerra, 2003

Activitats

El proper 24 d'octubre, de 17.30 h a 19.00 hores, l’Espai d’Art Moritz oferirà un taller d’art familiar sota el nom “Experimentem i creem amb la natura”, adreçat a infants acompanyats de 4 a 10 anys.

Amb aquest taller es volen qüestionar els límits del natural, l’adulterat i l’artificial. L’activitat es farà en un espai d'experimentació configurat pel dissenyador Martín Azúa on, a partir d’elements naturals com el fang o les branques, es descobriran tècniques artístiques com el frottage. També s’experimentarà amb els sentits amb el propòsit de potenciar la imaginació i la creació col·lectiva.  

Redacció / Fotos: Arxiu