El Museu de les Aigües de Cornellà ‘entra’ a la UNESCO

Imprimeix

Es tracta del primer museu d’Espanya que forma part de la xarxa internacional Water Museums Global Network, que basa la seva activitat en la investigació i la conscienciació

A partir d’aquest trimestre, el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat forma part de la Water Museums Global Network, una xarxa internacional que té com a objectiu conscienciar i promoure nous models de gestió més sostenibles. D’aquesta manera, es converteix en el primer museu d’Espanya en entrar en aquesta xarxa global que està sota els paraigües de la UNESCO.

 ORP9494

La xarxa global de Museus de l’Aigua centra la seva activitat en l’educació i la investigació, seguint el fixat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i les activitats del Programa Hidrològic internacional (IHP) de la UNESCO. Creat el 1975, l’IHP és l'únic pla intergovernamental dedicat a la recerca de l'aigua, la gestió dels recursos hídrics, l'educació en sostenibilitat i la conscienciació.  

Aniversari
El Museu de les Aigües, que enguany celebra el seu 15è aniversari, està ubicat a les instal·lacions de la Central Cornellà d’Aigües de Barcelona, responsables del subministrament d’aigua de gran part de la ciutat de Barcelona i àrea metropolitana i que s’han mantingut en funcionament de manera ininterrompuda des de 1909. El Museu té un ric patrimoni industrial i arquitectònic, en el qual destaca l’històric edifici modernista construït per l’arquitecte Josep Amargós o la recent reconstrucció de la cascada que Antoni Gaudí va dissenyar per la Casa Vicens.

Cascada Gaudi Museu de les Aigues Agbar 2 0

fa111127 003 1617469637 O

agbar150516 063 2

Actualment, la Xarxa Global està integrada per més de 60 institucions i té una audiència combinada d'aproximadament 5 milions de visitants per any. Cada institució membre té la seva pròpia visió i un enfocament divers i particular respecte a l'aigua, en relació amb les activitats educatives, culturals i científiques. A més, representen un patrimoni únic, mostrant les diferents cultures de l'aigua que s'han desenvolupat a tot el món: des d'oasis en el desert fins a camps en terrasses, molins d'aigua, vies fluvials, aqüeductes, fonts i artefactes de recol·lecció de pluja.

Redacció / Fotos: Generalitat Catalunya