Arrenquen les obres de restauració de la Cripta de la Colònia Güell

Imprimeix

Els treballs compten amb un pressupost conjunt de 101.873,29 euros i un termini d’execució de tres mesos

El Consorci de la Colònia Güell va iniciar el passat dilluns el dia 2 de setembre dues intervencions per restaurar i condicionar la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell i el seu entorn, a Santa Coloma de Cervelló, amb la signatura de les actes de replanteig i d'inici d'obres. Els treballs compten amb un pressupost conjunt de 101.873,29 euros i un termini d’execució de tres mesos.

antacoloma 2

Les dues actuacions consisteixen en la restauració d’un dels vitralls del temple per una banda, i el condicionament de l’entorn nord-oest de l’edifici per l’altra. Els treballs de recuperació d’un dels vitralls del temple i la substitució dels vidres de la Capella del Sant Crist per nous vitralls permetrà unificar tots els vitralls existents al temple de la Cripta. Mentre que les obres per condicionar l’entorn nord-oest permetrà donar un nou ús a aquest espai, al servei dels visitants al monument. L’objectiu és convertir-lo en una zona d’esbarjo i de reunió dels visitants, així com escenari d’altres esdeveniments que es duen a terme en el recinte.

FINESTRA 1

A més a més, amb aquestes intervencions també es posarà en relleu els materials i peces de pedra treballades que no es van arribar a utilitzar durant les obres de construcció de la Cripta i es posarà en valor recuperant les restes dels basaments del taller de Gaudí, mostrant-les al públic, amb un objectiu pedagògic i cultural.

santacoloma 3

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Redacció / Fotos: Arxiu-Incasòl