Millores a l’Església de la Colònia Güell i el seu entorn

Imprimeix

Hi ha diversos espais i elements que presenten un cert deteriorament per la qual es realitzaran un seguit d’intervencions

La Taula de Patrimoni es va reunir a l'Església de la Colònia Güell i va fer un repàs al conjunt de projectes de rehabilitació i millora que el Consorci de la Colònia Güell té previst realitzar sobre diferents elements de la cripta i el seu entorn.

Pel que fa a l'interior de la Cripta, aviat es començaran els treballs de restauració d'uns dels vitralls de l'església, concretament el que hi ha més a prop de l'altar. Els treballs els realitzarà el vitraller Pere Cànoves, que ja va restaurar altres vitralls de l'església, i utilitzarà la tècnica d'esmalt al forn. També realitzarà els vitralls que substituiran als actuals translúcids que es troben a la capella del Sant Crist, que s'esmaltaran en color. Resta pendent d'execució la reparació parcial d'algunes de les columnes del temple, que presenten cert deteriorament.

taulapatrimoni juliol2019 01

Pel que fa a l'entorn de l'església, durant aquest any hi ha prevista la realització de tot un seguit d'intervencions per tal de condicionar l'espai que envolta la Cripta i la Rectoria:

- Eliminació del paviment de l'antiga pista de tennis i regularització del pendent.

- Museïtzació amb els trams de columnes no utilitzades i que actualment es troben agrupades en el bosc de la cripta. Es muntaran en posició horitzontal formant una mena de jardí arqueològic. Es desenvoluparà per a les escoles un recurs didàctic amb el jardí arqueològic.

- Plantació de vuit pins i ametllers.

- Col·locació de bancs per a descans.

- Condicionament d'accés a la cripta des del bosc.

- Condicionament simbòlic dels fonaments restants del taller d'Antoni Gaudí. Amb dues fileres de maons per destacar-ne la ubicació.

- Reparacions dels marges de les lloses del terrat per evitar filtracions.

- Reparacions en les juntes de les planxes de zinc sobre el porxo per evitar filtracions (previst per a l'any 2020).


Redacció / Fotos: Aj. Santa Coloma de Cervelló-Arxiu