La Diputació vol recuperar el Castell de Voltrera d’Abrera

Imprimeix

El turó és un mirador privilegiat sobre les valls dels rius Llobregat i Anoia, té comunicació visual directa amb el castell de Castellví de Rosanes i amb el d'Esparreguera

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament d'Abrera el Projecte bàsic i executiu de consolidació estructural de les restes del castell de Voltrera. L'objectiu del projecte és aturar la degradació del monument i consolidar estructuralment les restes, especialment aquelles que estan en risc de col·lapse. També preveu un recorregut que permeti obrir l'accés al públic per visitar el conjunt que està catalogat com a BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional).

d1ad467c d1b2 415c 9e07 fad8536673ac

El projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, compren una actuació en les parets laterals i l'absis de la capella de Sant Pere i les restes del castell de Voltrera, així com del mur de contenció de les terres que formen la plataforma del turó. L'import de les obres previstes en el projecte és de 195.346 euros.

castell de voltrera 071117 37

El turó del castell d'Abrera és un mirador privilegiat sobre les valls dels rius Llobregat i Anoia, té comunicació visual directa amb el castell de Castellví de Rosanes i amb el d'Esparreguera, tots dos a l'altra banda del riu. En el seu cim es troben les restes del castell de Voltrera del segle X i de la capella de Sant Pere del segle XII. L'àmbit d'actuació inclou les parets laterals i l'absis de la capella de Sant Pere i les restes del castell de Voltrera, així com del mur de contenció de les terres que formen la plataforma del turó.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona-Arxiu