Kike Calvo presenta la seva primera novel·la “El Príncipe de la calle”

Imprimeix

El periodista cornellanenc s'estrena en la literatura amb un retrat dels 70 i els 80, vist pels ulls d'un noi de barri que somia amb una segona oportunitat

Quan Rosalía va interpretar Em quedo amb tu dels Chunguitos en els Goya, ens va deixar la pantalla del cinema encesa per a recordar una societat, sovint, oblidada. Dies de Transició, de patilles, de pantalons de campana, de rumba, de barris marginals, d'ànsia de llibertat, de quinquis que vivien i morien de pressa. De ciutats en construcció que eren factories d'homes i dones; de partir-se el pit de sol a sol per un futur millor per als fills. D'afectes infinits, lleialtat, solidaritat i valors. Igual o semblança era a Barcelona, Madrid, Màlaga, Vigo, Bilbao, València o qualsevol ciutat espanyola d'aquest temps. Un temps apassionant, una frontissa entre el que vam ser i el que anàvem a ser.

PORTADA DEF EL PRÍNCIPE DE LA CALLE

De tot això dóna compte “El Príncep del carrer”. Reivindica un tros de nosaltres, dels quals ens van precedir, de les nostres famílies i dels nostres mestres. De somnis, de ganes de ser feliç, d'amistat, de superació i d'amor. Són els temps de la novel·la de Kike Calvo (Cornellà de Llobregat, 1966).

Segons l'escriptor Francesc Miralles és una narració "tan memorable com Històries del Kronen, però situada en l'ambient i l'època del Vaquilla, del Torete i altres personatges en temps de la Transició, amb el plus d'una història d'amor gairebé impossible que ens remet a un Romeo i Julieta moderns. Una novel·la fresca, plena de nostàlgia, superació, intriga i amor.”

La història

“El Príncep del carrer“ narra la història de Miguel Sarmiento, un noi de barri, de la Ciutat Satèl·lit, que somia amb una segona oportunitat i enfoca la seva vida per aconseguir-la. És un lluitador amb ideals, un viu exemple de la capacitat humana de reinventar-se i de sobreviure. Nascut a Cornellà de Llobregat, de fet podria ser qualsevol ciutat espanyola d'aquesta època, Sarment viu la major part del temps al carrer. Els seus col·legues de la banda, primer Els Sis de l'Avinguda del Parc i després Els Minilobitos, tenen gravada en sang la seva màxima: la lleialtat per sobre de tot. En el seu camí, Miguel haurà de desaparèixer, enfrontar-se a si mateix i tornar, ja reformat, al lloc de la infància on va créixer per a un últim desafiament a vida o mort en el qual li ho juga tot.

És una història tendra, addictiva i punxant. Un retrat de l'Espanya dels 70 i dels 80, una foto dels temps de la Transició, una radiografia d'una generació maleïda, d'uns anys trencats per l'heroïna i per armes afilades. I plens de cors gegants. Això i molt més. Una desfilada de personatges amb ànima en un món en el qual l'amor i l'esforç són l'única sortida. Un himne a la superació i a l'amistat, amb el plus d'un romanç gairebé impossible, que ens manté en suspens fins al final, en la plaça dels Enamorats, on tot va començar.

Ja és pot comprar a través d’Amazon en la seva versió en paper i electrònica.

Redacció / Fotos: Diario.es-Arxiu