Mercè Managuerra guanya el 45è Premi Memorial Margarida Xirgu 2019

Imprimeix

L’acte es va celebrar a la Federació Obrera de Molins de Rei

L’Associació Dramàtica de Barcelona (ADB) i l’Ajuntament de Molins de Rei han atorgat el 45è Premi Memorial Margarida Xirgu 2019 a la millor interpretació femenina de la temporada teatral barcelonina 2018/2019 a l’actriu Mercè Managuerra. Aquest és un premi en femení, que sempre s’atorga a una actriu i que és representat per un anell únic i creat també per una dona.  L’acte es va celebrar a la Federació Obrera.

Ja fa 45 anys dels inicis d’aquest prestigiós premi teatral, que va encetar la Penya Carlos Lemos i que ara coordina l’Associació Dramàtica de Barcelona (ADB). Un jurat, format per membres de grups de teatre que pertanyen a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya assisteix a les representacions teatrals de les sales de la demarcació cercant la millor actriu amb la trajectòria més destacada per decidir la guanyadora del Premi Memorial Margarida Xirgu.

20190701 dan costa proclamació xirgu 016

L’acte va començar amb una benvinguda per part de la regidora de cultura, Ainoa García. Tot seguit es van oferir dos breus xerrades: una sobre els “50 anys de la mort de la Xirgu”, a càrrec d’Ignasi Roda, president d’ADB; i l’altra “Converses consentides”, a càrrec de l’actriu Lluïsa Castell, Premi Xirgu 2007-2008, i de Miquel Agell, d’ADB.

Després es va comunicar el nom de la guanyadora als assistents i l’actriu Lluïsa Castell li va trucar en directe a Mercè Managuerra per comunicar-li que havia estat premiada. Managuerra, que no s’esperava el premi ni la trucada, es va emocionar i va agrair al jurat i als assistents la concessió del premi a la seva persona. L’acte el va cloure Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei abans de la interpretació de l“Havanera de la Xirgu”, a càrrec de Quòdlibet Grup Coral.

El pròxim 15 juliol 2019 al vespre, a l’Institut del Teatre de BCN, es farà el lliurament del Premi Anell Xirgu a Mercè Managuerra. Li lliurarà la guanyadora del Premi Memorial Margarida Xirgu de l’any passat.

Redacció / Fotos: Arxiu