Cornellà de Llobregat s’omple d’activitats musicals i d’oci

Imprimeix

Més de  trenta actuacions a l’aire lliure i gratuïtes conformen la programació a les Nits d’Estiu 2019

Cornellà de Llobregat va estrenar ahir divendres la seva programació musical i cultural d’estiu. Les Nits d’Estiu porten tota mena d’activitats culturals a espais emblemàtics de la ciutat, com el Castell, el parc de Can Mercader o la plaça de Catalunya, sumant una trentena llarga d’opcions per gaudir, i pràcticament totes gratuïtes (a excepció de l’espectacle del festival Dansafolk del dissabte 28 de juliol).

El parc de Can Mercader va donar el tret de sortida amb les actuacions de Muyayo Rif i Xeroots (divendres 28 de juny), per seguir amb la banda valenciana Mafalda i Deceleratrix (5 de juliol). Dani Flaco, amb El Globo com a teloner, serà la proposta del 12 de juliol, per acabar amb els Big Mouthers Covers i Los Wishas, el divendres 19 de juliol. Concerts tots ells gratuïts, i propostes molt variades al mig del parc per refrescar les caloroses nits de l’estiu que acaba de començar.

230771 description entradas concierto dani flaco

El Castell de Cornellà es dedica habitualment a concerts de música de petit format que aprofiten l’impactant escenari del seu pati, els dijous a la nit. És el cas d’Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach (4 de juliol), l’espectacle Òpera Secreta amb Joan Martínez Colás i Laia Camps (11 de juliol), el concert líric de Carles Pachón i Josep Buforn del cicle ‘Música als Castells’ (18 de juliol) i Karabash (25 de juliol). El mateix espai, però amb estils musicals lleugerament diferents, els dimecres rep els ritmes de The Teasers (10 de juliol), Flamenc Boogie Projecte Combo (17 de juliol) i el cantautor Jordi Gómez (24 de juliol).

Captura de pantalla 2017 03 17 a las 9.32.59 1 1542x1028

El Castell també acollirà els dissabtes les ‘Nits de l’Agrupa’, activitats organitzades per l’Agrupació Sardanista de Cornellà que s’incorporen a la programació, així com el festival Dansafolk (dies 27 i 28 de juliol) dedicat a les músiques i danses tradicionals dels Països Catalans.

festival musica danza popular dansafolk pondra punto final las nits destiu cornella 1532431542914

La plaça de Catalunya es converteix durant quatre dimecres en un gran cinema a l’aire lliure, amb les projeccions de Coco (3 de juliol), Wonder (10 de juliol), Toc Toc (17 de juliol) i El Pasajero (24 de juliol), a banda que aquesta mateixa setmana, el dissabte 29 de juny, acollirà la XX Fira de la Solidaritat per a la Cooperació.

image wonder

Cal destacar que repeteix a la programació el St. Ildephon’s Festival, una proposta estrenada l’any passat centrada en la música, les activitats familiars i la gastronomia dels food trucks a un espai entre els coneguts interblocs del barri de Sant Ildefons, que en aquesta ocasió tindrà dues cites, el 6 i el 12 de juliol.

També hi haurà espai per a actuacions a la plaça de la Sardana, amb el folk-rock de La Puça (13 de juliol) i el teatre d’improvisació de l’Impro Horror Show a la plaça del Pallars (20 de juliol), així com el Can Mercader Festival, que serà al parc de Can Mercader el 13 de juliol, i està orientat a la música heavy metal.

fd31tm

La programació es completa amb les aportacions de diferents entitats i col·lectius ciutadans, a més de les ja mencionades que organitza l’ASC. És el cas de la presentació del Jazz & Beer (6 de juliol al parc del Canal de la Infanta) o la proposta reggae del Jam In Fest (20 de juliol, Camp de les Aigües).

DK Mq9DXUAAqaGn

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà de Llobregat