Gavà acollirà la 44a Trobada Nacional de Ball de Bastons

Imprimeix

L’esdeveniment tindrà lloc el 6 de juliol i es preveu la participació de prop de 70 colles d’arreu del territori

Gavà serà la seu el dissabte 6 de juliol de la Trobada Nacional de Ball de Bastons on es preveu la participació de prop de 70 colles arribades d’arreu del territori. La trobada preveu aplegar uns 1.200 bastoners i bastoneres amb acompanyament instrumental de prop de 500 músics i 800 acompanyants més. Així, durant la tarda es preveu que puguin venir prop de 5.000 persones per gaudir d’aquesta festa.

presentacio trobada bastonera 180619

Segons l’alcaldessa Raquel Sánchez, “també descobrir la resta d’atractius que ofereix la ciutat, ja sigui l’oferta gastronòmica, altres propostes culturals i lúdiques i el nostre entorn natural de platja, muntanya i pla”. D’altra banda, el president dels Bastoners de Gavà, Benet Castillejo, ha manifestat que “per a nosaltres es tracta d’un repte molt il·lusionant que afrontem quan complim els nostres 10 anys de vida. Als nostres inicis això semblava un somni molt llunyà, però ara, tot i els nervis lògics, estem molt orgullosos de poder ser seu d’aquest esdeveniment que portem preparant des de fa un any i mig”.

eix la colla gran estrenant el carrer nou 52926

Recorregut i programa

Un grup sortirà de la plaça Catalunya i passarà pels carrers Sant Lluís, Colomeres i carrer el Centre. El segon partirà de la plaça de Batista i Roca i transcorrerà per la Rambla, Màrtirs del Setge del 1714,i el carrer Sant Pere. El darrer grup començarà a la confluència de la Rambla amb la carretera Santa Creu de Calafell i es dirigirà als carrers Artur Costa, Mossèn Cinto Verdaguer, Generalitat, Passeig Maragall i carrer Sant Pere. Tots tres però, acabaran cap a les 19.30 hores a la plaça de Jaume Balmes, amb el lliurament dels obsequis de record i on es dansarà una coreografia expressa titulada “Les criades”, gràcies al grup Roba Estesa, per reivindicar la igualtat entre homes i dones. Aquí , tots lluiran una polsera cedida per l’Ajuntament amb el lema “sí, és sí”. Tot seguit, la festa es traslladarà a la plaça de Francesc Macià on seguiran les activitats de caire popular amb un sopar a base de paella i música i ball amb el grup Allioli.

Redacció / Foto: Aj. Gavà-Arxiu