L’orgue de l’església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu tornarà a sonar

Imprimeix

Data de 1929 i és un dels tres únics que va sobreviure a la Guerra Civil, va recuperar el seu so original l'any passat gràcies a un acurat procés de restauració

L'orgue de l'església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, una peça clau del patrimoni històric català, va tornar a sonar l'any passat de la mà del reconegut organista Juan de la Rubia, després d'haver estat sotmès a un minuciós procés de restauració de 8 mesos.  Aquest divendres 14 de juny, a les 18 hores, serà l'organista Bernat Bailbé qui tornarà a fer sonar l'orgue de l'església en un nou concert solidari al Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Bailbé tocarà un dels tres únics orgues que van sobreviure als atacs de la Guerra Civil.

Captura de pantalla 2019 06 12 a las 8.24.02

La restauració, duta a terme l'any passat a càrrec del mestre Gerhard Grenzing, conserva l'esperit original de l'orgue sense produir-hi cap transformació, més enllà de l'extracció i la separació de la consola, procés que s'havia fet prèviament. Tots els treballs per dur-la a terme i per a la seva harmonització mantenen l'estètica original de l'instrument, sense afectar-ne la sonoritat, que resta inalterada per recuperar l'essència de l'orgue de 1929 i el seu missatge musical, resultat de l'evolució de l'orgueneria a Catalunya a principis del segle XX.

Sota el nom Obrim el Parc Sanitari, el concert d'orgue de Bernat Bailbé s'emmarca dins el programa d'activitats Omplim el Parc de Música, que l'organització celebra al llarg del mes de juny per afavorir la integració de les persones amb problemes de salut mental.

Causa solidària

Obrim el Parc Sanitari també serà una trobada de portes obertes tant per a professionals del centre com per a la ciutadania. Al marge del concert, els assistents podran gaudir d'un refrigeri, la recaptació del qual anirà destinada a finançar programes solidaris que es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Redacció / Fotos: PS Sant Joan de Déu