Campanya per descobrir la Cripta Gaudí i el Palau Güell d’Antoni Gaudí

Imprimeix

L’objectiu és donar a conèixer dues de les joies més emblemàtiques i desconegudes de l’arquitecte català

Dos dels edificis més emblemàtics dissenyats per Antoni Gaudí, declarats Patrimoni Mundial per la Unesco, s’uneixen per donar a conèixer l’obra del genial arquitecte entre els visitants i promocionar i potenciar el patrimoni cultural català. Així, si visites la Cripta Gaudí a la Colònia Güell i es presenta l’entrada a la taquilla del Palau Güell, o a la inversa, es podrà gaudir d’una tarifa reduïda en la nova entrada.

 DSC9688 copia

Fruit d’un acord conjunt entre la Diputació de Barcelona i el Consorci de la Colònia Güell, amb la col·laboració del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, neix una campanya de promoció que té per objectiu donar a conèixer dues de les joies més emblemàtiques i desconegudes d’Antoni Gaudí: la Cripta Gaudí a la Colònia Güell i el Palau Güell. Una campanya que vol promocionar dos recursos patrimonials de primer nivell i que uneix, per primera vegada, un patrimoni de la ciutat de Barcelona amb un dels principals recursos turístics de la comarca del Baix Llobregat, territori que se situa com una de les principals destinacions turístiques de la província de Barcelona. Antoni Gaudí i Eusebi Güell són el nexe d’unió d’aquests dos edificis. L’empresari Eusebi Güell va encarregar a Gaudí l’obra del Palau Güell, la seva residència, i posteriorment la construcció de l’església de la Colònia Güell, on tenia la fàbrica familiar.

colonia guell 0012

La Cripta

Eusebi Güell va tornar a contractar Antoni Gaudí per confiar-li el disseny d’una església a la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló. L’empresari, que lluitava per millorar les condicions de treball de la fàbrica tèxtil familiar, va apostar per crear un espai on el personal no només treballés, sinó en el qual també pogués viure i gaudir de temps d’oci i de religió. Així va néixer la cripta de la Colònia Güell, símbol de la plenitud artística gaudiniana i parada obligada per comprendre la seva gran obra: la Sagrada Família.

 DSC9694 copia

A més d’admirar l’obra de Gaudí, la Colònia Güell ofereix al visitant la possibilitat de recórrer els carrers contemplant les construccions modernistes més significatives de la vida de la colònia, també de gran interès arquitectònic. També es pot visitar el Centre d’Interpretació, ubicat a l’edifici de l’antiga cooperativa de consum i en el qual es pot visitar l’exposició permanent per entendre el conjunt de la colònia i l’església en particular.

Redacció / Fotos: Consorci Turisme del Baix Llobregat