Els “Ludi Rubricati” 2019, més solidari i polític

Imprimeix

La tradicional festa romana de Sant Boi, que arriba a la setzena edició, tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny

Sant Boi de Llobregat celebra la seva gran festa romana, Els “Ludi Rubricati” arriba a la setzena edició amb una proposta actual. Durant el cap de setmana del 8 i 9 de juny l’esdeveniment oferirà algunes claus de les eleccions a l'època romana. Les Termes Romanes, Can Barraquer i Can Torrents acolliran recreacions històriques, activitats i tallers adreçats a tota la família.

principal ludis

Sabrem com era una urna i quin aspecte tenien les “tauletes de vots”, les actuals butlletes electorals, entre altres curiositats. Des dels seus inicis, l’objectiu dels "Ludi" és oferir, de manera lúdica i divertida, informació sobre aspectes de la vida quotidiana de l’antiga Roma.

1434012181319

Enguany els participants sabran com eren els candidats a unes eleccions i els missatges o grafits que s’escrivien en una campanya electoral i com es feia carrera política aleshores. També hi haurà l’ocasió d’aprofundir en el significat de la famosa frase “pa i circ” ("panis et circense"), creada al segle I pel poeta romà Jovenal, que descriu el costum dels emperadors romans de regalar blat i entrades per al circ per mantenir al poble distret de la política.

Activitats familiars

El cap de setmana de la festa estarà farcit d’activitats familiars. Can Torrents i Can Barraquer seran escenari d’una desena de tallers i reconstruccions històriques. A les Termes Romanes s’hi faran visites comentades. Es construirà un amfiteatre, sabrem de què estava feta una urna i com es repartia el gra, es jugarà a carreres de carruatges i cavalls i els nens i les nenes aprendran a parlar en públic.

sant boi 640x360

Enguany els "Ludi Rubricati" recolliran aliments que es destinaran a la botiga solidària de Sant Boi.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Arxiu