El concurs del mural Jujol rep les propostes de 27 artistes

Imprimeix

El mural santjoanenc, una iniciativa emmarcada en la commemoració de l'Any Jujol140, es pintarà a la mitgera d'un edifici situat al carrer del Bon Viatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha rebut les propostes de 27 artistes nacionals i internacionals en el concurs per a la realització d'un mural de grans dimensions sobre Josep Maria Jujol, una iniciativa que s'emmarca en la commemoració de l'Any Jujol140. El mural es pintarà a la mitgera d'un edifici del carrer del Bon Viatge de Sant Joan Despí i estarà inspirat en la figura de l'artista, un referent del modernisme català. Dels 27 artistes que s'han presentat al concurs, 13 són de Catalunya; 9 de la resta d'Espanya, i 5 de diferents punts del món com Itàlia, Brasil, Sèrbia o Mèxic.

Sala Ocellets Can Negre 2

Comissió
Una comissió de valoració, formada per representants de l'Ajuntament i de la Fundació Contorno Urbano, examinarà totes les sol·licituds presentades i seleccionarà l'artista guanyador, que serà l'encarregat d'executar el mural. Per fer la selecció, el jurat tindrà en compte la trajectòria curricular i la formació acadèmica i artística; la participació en exhibicions, esdeveniments, festivals i exposicions; l'originalitat i la creativitat en el plantejament i/o el desenvolupament; l'obtenció de beques, premis i residències durant la trajectòria artística, i el treball continuat en la realització d'intervencions murals en l'espai públic.

Un cop seleccionat, l'artista guanyador treballarà l'esbós del mural, amb la previsió que l'obra es comenci a pintar després de l'estiu. L'artista seleccionat rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros per la seva intervenció.

Capella Can Negre 2

El mural es pintarà a la mitgera de l'edifici situat al carrer del Bon Viatge, número 2, al peu de la plaça de l'Ermita, i estarà inspirat en la figura de Josep Maria Jujol, artista multidisciplinar i autor de joies arquitectòniques com Can Negre i la Torre de la Creu, a Sant Joan Despí.

L'obra serà un nou símbol, en aquest cas d'art urbà, per recordar l'empremta que Jujol va deixar a la ciutat i per commemorar l'Any Jujol140, un moviment cultural, social i artístic impulsat per Sant Joan Despí per reconèixer i posar en valor la figura de Josep Maria Jujol en el 140 aniversari del seu naixement.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí