Onze alumnes de la comarca, a la final del concurs literari Ficcions

Imprimeix

L’entrega de premis, on es desvelarà el guanyador de l’onzena edició de Ficcions, tindrà lloc el proper 21 de maig al CaixaForum Barcelona

L’onzena edició del concurs literari Ficcions ha presentat ja el llistat de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades que es van presentar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 164 grups finalistes: 90 a Catalunya (146 alumnes), 37 al País Valencià (77 alumnes) i 37 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).

DyE8HoOWkAA5tcy

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar l’onzena  edició el passat 24 de març amb una participació rècord de 3.801 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.723), País Valencià (584 alumnes) i Illes Balears (494 alumnes) provinents de 306 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que s’ha incrementat en més d’un 6% la xifra de participació respecte a la desena edició. Per aquest motiu, volem agrair tant la participació dels alumnes com la motivació del professorat.

Al Baix Llobregat la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 245 alumnes de 17 centres educatius, dels quals cinc grups formats per 11 joves han aconseguit arribar a la final:

• Grup 3bjegeabegues, del Col·legi Sant Lluís de Pla i Amell (Manyanet) de Begues.
• Grup albakholoudlucia, de l'IES Ribera Baixa d'El Prat de Llobregat.
• Grup anaclarasergi, de l'IES Ribera Baixa d'El Prat de Llobregat.
• Grup Parabatais, de l'INS Sant Andreu de Sant Andreu de la Barca.
• Grup Raquel Díaz, de l'Escola Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat.

L’acte de lliurament de premis de Catalunya, l’últim dels cinc que s’han organitzat dins el marc d’aquest concurs, tindrà lloc el proper dimarts 21 de maig a partir de les 17h a l’Auditori del CaixaForum Barcelona. Durant l’esdeveniment, es farà entrega dels premis territorials a les millors històries de cada vegueria, que rebran uns auriculars sense fil. D’altra banda, es premiarà al professor/a més motivador/a de Catalunya, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos. També s’entregaran els premis a la primera i segona millors històries de Ficcions, premiats amb un iPhone o una PlayStation i un Smartphone respectivament. Per últim, es donarà el Premi Especial Ciutat de Barcelona, que consisteix en un iPad. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2019.

grup 20190204063045

Llistat de finalistes del Baix Llobregat (11 finalistes / 5 grups)

Grup 3bjegeabegues, del Col·legi Sant Lluís de Pla i Amell (Manyanet) de Begues.
Grup albakholoudlucia, de l'IES Ribera Baixa d'El Prat de Llobregat.
Grup anaclarasergi, de l'IES Ribera Baixa d'El Prat de Llobregat.
Grup Parabatais, de l'INS Sant Andreu de Sant Andreu de la Barca.
Grup Raquel Díaz, de l'Escola Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat.

Redacció / Fotos: Arxiu-Ficcions