Gavà es bolca de nou amb el Festival de Titelles

Imprimeix

La mostra va comptar amb la participació d’una vintena de companyies vingudes d’arreu del món

Gavà va celebrar aquest cap de setmana, amb una gran assistència de públic, el 29è Festival Internacional de Titelles. La mostra va comptar amb la participació d’una vintena de companyies vingudes de Mèxic, Itàlia, Àustria, Rússia i la República Txeca, a més dels grups catalans i valencians. Jaume Amigó, president de la Fundació Xarxa, que és l’ens organitzador del certamen, va valorar “molt positivament l’assistència de públic i la qualitat dels espectacles, especialment pel fet que s’hagi pogut recuperar el seu caràcter internacional amb majúscules” i va afegir que ja pensen en l’any vinent que “volem que sigui especial amb la trentena edició”. D’altra banda, l’alcaldessa Raquel Sánchez, va assegurar que “el festival és un dels actes més importants de ciutat que permet posar en valor el dret a la cultura.”

titelles portada 2019

L’espectacle Z, Les aventures del Zorro va obrir el festival divendres per donar pas després al debat obert “Autòmats, tradició i actualitat” amb la participació d’actrius, titellaires, fundadors i representants de companyies de prestigi com Ariadna Ferreira, Emilia Esteban Langstaff, Karin Shäferm, Luca Ronga, Peter Gaffney, Zuzana Smolovà i Toni Rumbau.

festival titelles 2 130519

El Festival va girar entorn “el ninot” com a eix central dels espectacles amb la seva construcció, manipulació i la creació de les històries. Amigó també ha destacat “el rerefons de les obres, amb valors que han fet reflexionar”. En aquesta edició també s’ha recuperat la història del titella clàssic amb espectacles que potencien l’intercanvi cultural, l’origen i els valors de les coses dins un món globalitzat i, la transformació de les coses, de la nostra societat i del nostre entorn.

festival titelles 3 130519

El Festival també ha permès conèixer diferents formes de manipular els titelles, muntatges amb diferents materials, la combinació de titella i actor, titelles d’ombres i representacions que combinen grans projeccions audiovisuals amb música en directe.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà