El Canal Olímpic acollirà el II Festival Internacional de Dragon Boat

Imprimeix

Se celebrarà els dies 18 i 19 de maig i una de les jornades tindrà un caire solidari per a la lluita contra el càncer de mama

El Festival Internacional de Dragon Boat de Barcelona tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig al Canal Olímpic de Catalunya a Castelldefels. El Dragon Boat és un esport mil·lenari que ve de la Xina, i l'activitat nàutica que més creix en l'actualitat en nombre de federats a tot el món. Les embarcacions amb cap i cua de drac, són impulsades per 10 o 20 palistes i un timbaler que marca el ritme de l'equip.

1525447765088

Jornades

El primer dia del festival comptarà amb un apartat PRO purament competitiu, amb clubs internacionals de Dragon Boat, que permetrà descobrir l'espectacularitat de les regates de més alt nivell.

MR7U8776

El segon dia es dedicarà a les Supervivents del Càncer de Mama, amb el lema "Rema contra el Càncer", recaptant donacions per a la lluita, suport i investigació d'aquesta malaltia. Aquesta modalitat nàutica aporta beneficis tant físics com psicològics a aquestes heroïnes, ja que estudis mèdics demostren que remar amb Dragon Boat ajuda a recuperar la zona afectada per la mastectomia i prevé el limfedema. Un dels atractius del segon dia del Festival serà la presència de diversos equips internacionals de "Pink Ladies" o BCS (Breast Cancer Survivors), dones que han patit i sobreviscut a un càncer de mama i practiquen Dragon Boat.

IMG 7451

Aquests equips competeixen sota una organització mundial, la Internacional Breast Cancer Paddlers Comission que dirigeix aquest moviment esportiu i solidari. La passada trobada mundial es va celebrar a Florència el mes de juny, en la qual van competir 120 equips de 20 palistes procedents dels cinc continents. L'European Dragon Boat Federation i l'Associació Espanyola de Dragon Boat seran al segon Festival de Barcelona per donar suport al moviment a Catalunya.

L'esdeveniment permetrà conèixer i practicar aquesta sorprenent modalitat de piragüisme a canvi d'una donació mínima de 5€. El nostre objectiu és reunir 1.000 persones i aconseguir 5.000€ que aniran destinats al projecte Nikole de l'Associació Geicam per a la investigació i lluita contra aquesta malaltia.

Les inscripcions estaran obertes fins al mateix dia del Festival, per poder gaudir d'una jornada d'iniciació apta per a tots els públics i condicions físiques.

Redacció / Fotos: Arxiu