Prop de 700 alumnes participen en la Cantata del Prat

Imprimeix

Una jornada musical i de trobada de la comunitat educativa

Més de 600 d'alumnes de sisè de primària de totes les escoles del Prat van participar en la Cantata, la jornada musical i lúdica que aplega cada final de curs estudiants dels diferents centres educatius de la ciutat, professorat i famílies. En total, hi han participat prop de 700 persones.

Amb aquesta experiència musical, que es va celebrar al CEM Julio Méndez, l'alumnat va acomiadar el cicle d'educació primària. Cada any, gira a l'entorn d'un fil conductor, que enguany ha estat el món de la ràdio. Sota el lema "Ràdio Cantata", l'alumnat va fer servir elements radiofònics per expressar a través de la música quin és el Prat amb què somnien per al futur.

D6NWZavXkAARy P

L'Escola d'Arts en Viu i la Regidoria d'Educació van coordinar l'organització d'aquesta edició amb els centres educatius i també s'ha comptat el suport del Teatre Kaddish. Al llarg del curs escolar, l'alumnat ha anat desenvolupant aquest projecte artístic amb una línia pedagògica comuna, on s'ha treballat també l'educació en valors. La Cantata representa el punt final del projecte.

Divuitena edició

La Cantata Ciutat del Prat va arribar enguany a la seva 18ena edició. Va néixer el curs 2001-02 per celebrar de manera festiva la finalització de l'etapa d'educació primària amb un acte que contribuís a la cohesió de la comunitat educativa. Durant anys, ha comptat amb l'acompanyament de la Banda de Música del Prat, però des de l'any 2017 aquesta tasca va a càrrec de l'Orquestra de l'Escola d'Arts en Viu.

D6Mae0zVUAAh 52

Des de l'any 2016, la Cantata s'emmarca en el programa IntersECCions, una iniciativa pionera a Catalunya per promoure la igualtat d'oportunitats educatives i el dret a la participació cultural. Amb aquest programa, s'impulsa el treball en xarxa d'agents educatius, socials i culturals per fomentar projectes en diferents àmbits (educació en les arts, lectura, coneixement de la ciutat, impuls de l'anglès i coneixement científic, tècnic i digital). Aquest mes de maig, més de 6.000 alumnes del Prat estan compartint el resultat del treball realitzat en el marc d'aquest programa, sota el lema "Compartim IntersECCions". Una de les activitats per fer-ho ha estat la Cantata d'avui.

 

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat