Espectacular posada en escena de la llegenda del Pont del Diable

Imprimeix

Al voltant de 4.000 espectadors van presenciar la representació de La Fura dels Baus

La companyia La Fura dels Baus va interpretar la llegenda del pont del Diable relacionant la tradició amb la visió crítica a la societat contemporània en la més espectacular i seguida de les vuit edicions celebrades. Uns 4.000 espectadors, comptant les dues representacions, han presenciat un muntatge amb persones suspeses en l’aire sota una plataforma i un cotxe Seat Fura, un gran vaixell, llums, música i elements tradicionals, amb 200 participants. El director del muntatge, Carlus Padrissa, va anunciar que la companyia vol fer noves interpretacions de la llegenda els propers 3 anys si troben el finançament adequat.

llegenda del pont del diable 19

llegenda del pont del diable 30

“Les llegendes sempre es poden reinterpretar”. Amb aquesta idea, Padrissa va assumir, fa uns mesos, l’encàrrec de la vuitena representació de la més coneguda llegenda martorellenca. El resultat ha estat l’adaptació d’aquest relat al moment que viu la humanitat amb una mirada crítica: “Hem buscat els noms del diable del segle XXI”.

Un gran vaixell il·luminat amb la bandera de la Unió Europea ha transportat caixes que contenien escrites paraules com ara odi, xenofòbia, misèria, desesperació, ira o supèrbia. Manera de fer palès que en la història de la humanitat “sempre hi ha hagut fake news, mentides, guerres, pobresa i tots els humans hem anat en el mateix vaixell, tot i que no hem remat en la mateixa direcció.”

llegenda del pont del diable 12

llegenda del pont del diable 13

llegenda del pont del diable 26

L’element més espectacular del muntatge –una estructura de ferro sustentada per una grua de la que penjaven trenta persones- és un dels grans motius de satisfacció final per Padrissa: “Hi ha participat els diables locals i de colles veïnes, i ha estat el primer cop que hem fet volar tantes persones en un espectacle nostre, i ho anirem repetint”.

llegenda del pont del diable 09

Alhora, ha destacat que “també hem penjat de la grua un antic Seat 127 Fura, el primer que l’automobilística va fer de manera autònoma, i que va donar popularitat a la nostra companyia, que enguany fa 40 anys.”

Redacció / Fotos: Aj. Martorell