Les Termes Romanes de Sant Boi es converteixen en un teatre

Imprimeix

L’obra 'La visita de l’emperador' és una producció 100% santboiana per fomentar el talent local

El dijous 25 d'abril, a les 21 hores, s'estrena, a les Termes Romanes de Sant Boi de Llobregat, ‘La visita de l’emperador’, un espectacle interpretat per dotze joves, escollits mitjançant un càsting entre actors i actrius del municipi. L'obra està basada en un text de l'actor i dramaturg Miquel Murga o la direcció és a càrrec de Roger Cantos, els dos santboians.

Cartell La visita de lemperador de Sant Boi

La màgia del teatre permetrà al públic viatjar en el temps fins a l'època de la Roma clàssica i imaginar com era la ciutat en una època tan diferent de l'actual. L'objectiu és fomentar les arts escèniques i les produccions artístiques locals, al mateix temps que donar difusió al patrimoni.

L'argument de l'obra mostra el moment en què l'emperador romà anuncia la visita a les termes de Cal Bolius, però els veïns i les veïnes de Cornèlius (origen de la rivalitat amb Cornellà, a l'altra banda del riu Llobregat) volen guanyar-se els favors de l'il·lustre visitant tot construint unes termes millors. Aleshores, grups d'esclaus capitanejats per Germanus i Primitiva es disposen a iniciar un tràfic d'informació per guanyar la batalla. El relat s'organitza a través de petites històries situades al segle II.

Captura de pantalla 2019 04 23 a las 17.47.40

Els banys, les relacions humanes i de negoci que s'hi feien i la vida quotidiana entre amos i esclaus són el punt de partida d'aquest projecte artístic. L'espectacle es podrà veure els dies 25, 26, 27 i 28 d'abril a les Termes Romanes, declarades Bé d'Interès Nacional per la Generalitat l'any 2017

Dj. 25 d'abril: 21 hores

Dv. 26 d'abril: 21 hores i 22,30 hores

Ds. 27 d'abril: 21 hores i 22,30 hores

Dg. 28 d'abril: 12 hores i 20,30 hores

Redacció / Foto: Arxiu