Alfred García inicia de gira de ‘1016 tour’ a Catalunya

Imprimeix

El públic va aclamar el cantant pratenc des del primer tema al Festival Strenes

Alfred García va presentar ahir el seu primer disc '1016' a Girona aquest, dins del primer cap de setmana del Festival Strenes, informa l’ACN. Es tracta del primer concert de la gira del pratenc a Catalunya, tot i que des de finals de febrer que ja ha trepitjat diversos escenaris de l'estat espanyol.

A Girona, García va estar acompanyat per set músics, amb qui ha tocat tota la vida i va arrencar amb un resum de tot el que ha viscut en l'últim any i mig. Un espectacle de llums va acompanyar l'entrada del baixllobregatí a l'escenari per iniciar la seva actuació amb '1016', el tema que també posa nom al seu disc. El públic, majoritàriament noies adolescents i joves, no va trigar gaire a posar-se dempeus i seguir totes les lletres de l'artista.

El català va buscar el contacte amb el públic des del primer moment i va recórrer de punta a punta l'escenari buscant la complicitat de cada espectador. Alfred García va combinar diversos tipus de guitarres amb el piano. A més, el pratenc va arranjar alguns dels temes especialment per a la seva gira. Uns retocs musicals que tan sols els seguidors més absoluts han pogut detectar.

 xC5O8 q

Un dels moments més esperats, però, va ser quan el d'El Prat del Llobregat va cantar 'Et Vull Veure', una cançó en català que va compondre mentre estava a l'acadèmia del programa de televisió i que va enregistrar conjuntament amb Amaia Romero. A més, el català també va repassar alguns dels seus 'hits' del seu pas per 'OT' i algunes cançons que han estat especials en diferents moments de la seva vida.

Propera cita

El proper concert d'Alfred García serà el dijous 11 d'abril a la Sala Barts de Barcelona. El cantautor ja ha avançat que hi participaran diversos artistes. Es preveu en els concerts d'altres ciutats també pugin a l'escenari algunes cares conegudes en el món musical.

DMVyMHSL

En el disc, García combina el castellà amb l'anglès i el català. A més, també hi ha diverses col·laboracions com ara la de Santi Balmes (el cantant de Love of Lesbian), Pavvla o Carlos Sadness. El treball es titula '1016' en referència al número de càsting que li van donar per entrar al programa 'Operación Triunfo'. El primer àlbum d'Alfred García va sortir a la llum el desembre de 2018 i la seva gira va arrencar aquest febrer a la ciutat de Madrid. Des d'aleshores ja ha passat per Andalusia, València i Cantàbria. Principio del formulario

Redacció / Fotos: Festival Strenes-Arxiu