Estrena de l’audiovisual participatiu 'La plaza es nuestra'

Imprimeix

El documental mostra el procés de creació i disseny en clau participativa de l’obra de l’artista valencià Escif

Deu mesos més tard de la inauguració a la plaça de la Salut de Sant Feliu de Llobregat d’un mural de 400 m2 dedicat al moviment veïnal dels anys 70, l'Associació Art Urbà, Kaligràfics i Fundación Contorno Urbano estrenen el documental 'La plaza es nuestra', en què es mostra el procés de creació i disseny en clau participativa d'aquesta obra de l’artista valencià Escif. La projecció es realitzarà divendres 5 d'abril, a les 19 h, al Centre Cívic Les Tovalloles.

2937130

L'audiovisual recull l'estada de deu dies de l'artista Escif al municipi baixllobregatí i el treball desenvolupat amb els veïns i veïnes protagonistes de les lluites dels anys 70, així com les diferents entitats vinculades al barri de la Salut. Aquesta residència artística va permetre la creació del mural a partir de la reflexió col·lectiva sobre el passat, però també sobre el present i el futur de la ciutat.

2557923

Escif va guanyar el concurs internacional que l'Ajuntament i la Fundación Contorno Urbano van organitzar per pintar aquest mural, certamen al que van concórrer gairebé 300 artistes i col·lectius de 42 països. La creació d'aquesta obra va formar part de la remodelació completa de la plaça de la Salut, espai que compta amb una història important per a la ciutat. La pintura simbolitza la lluita de les entitats veïnals que, fa 40 anys, van aconseguir la construcció de serveis bàsics, com l'ambulatori o les escoles.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu-Kaligràfics