La poesia, protagonista a la campanya Ciutat en Vers de Sant Vicenç

Imprimeix

Els versos es tornaran a escampar per marquesines de bus, aparadors de botigues, edificis municipals i a les escales de la Casa de la Vila

La poesia en clau feminista protagonitza la campanya Ciutat en Vers 2019, que escampa diferents poemes per marquesines de bus, aparadors de botigues, edificis municipals i a les escales de la Vila. Concretament, enguany s’han escollit poemes de 35 poetesses, entre les quals destaquen Maria Mercè Marçal, Joana Raspall, Gloria Fuertes o Clementina Arderiu, que comparteixen espai amb autores actuals com Estel Solé, Blanca Llum Vidal, Maria Antònia Massanet, Miriam Reyes o Lola Nieto, entre d’altres.

Ciutat en Vers 2019

Ciutat en Vers, que va ser guardonat amb el X Premi al Reconeixement Cultural del Baix Llobregat 2018, és la conseqüència natural de la gran activitat poètica que hi ha a Sant Vicenç dels Horts, amb cites tan consolidades com el Concurs Literari Narcís Lunes, el projecte M’agrada llegir o el Festival Internacional Horts de Poesia. És una iniciativa conjunta dels impulsors del Festival Internacional Horts de Poesia i de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i va néixer el 2018 per apropar el gènere poètic a tothom, de manera que els versos ens interpel·lin en el nostre dia a dia.

Tret de sortida

Per donar el tret de sortida a la campanya Ciutat en Vers, ahir dimecres, 20 de març, va haver-hi l’espectacle Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer), que va tenir lloc al Forn Romà. D’altra banda, demà divendres dia 22 de març, el poeta Josep Pedrals presentarà el seu llibre Els límits del Quim Porta, a les 18 h a la Biblioteca Municipal Les Voltes. Aquest assaig novel·lat analitza qüestions de poètica i vida i està editat per la breu.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts