Sant Joan Despí celebrarà el cap de setmana la Fira Modernista

Hi ha previst un ampli ventall d’activitats per a totes les edats amb jornades de portes obertes al Centre Jujol-Can Negre

El cap de setmana del 16 i 17 de març Sant Joan Despí celebra la Fira Modernista, una proposta que ambientarà la ciutat en l'època en què l'artista Josep Maria Jujol va crear la seva obra. La fira tindrà lloc a la plaça de Catalunya i als carrers del Bon Viatge i del Torrent d'en Negre, on hi haurà mercat d'artesans, espai de jocs infantils, tallers d'oficis antics, pianola, rondalles, cercaviles i un racó per fer-se fotos amb guarniments modernistes.

El mercat d'artesans s'instal·larà al carrer del Torrent d'en Negre i a la plaça de Catalunya. Funcionarà el dissabte 16, d'11 a 21 h, i diumenge 17, d'11 a 20.30 h. Hi podrem trobar productes d'elaboració artesanal i alimentació que ens oferiran persones caracteritzades d'època.

Festa Modernista 2010 1

Els més petits tindran a la seva disposició un espai de jocs a la zona de vianants del carrer del Bon Viatge. Dissabte i diumenge, d’11.30 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h, podran jugar amb jocs artesans tradicionals de fusta i de grans dimensions (4 en ratlla, menja boles, tir d'anelles, pesca, construccions...). I dissabte i diumenge, de 18 a 18.30 h, s'organitzaran uns divertits jocs de cucanya on els participants hauran de mostrar la seva habilitat en activitats lúdiques com trencar l'olla o el joc de la corda.

La Fira Modernista també serà una bona oportunitat per rememorar com eren diferents oficis antics. A la plaça de Catalunya veurem com treballaven els terrissaires i els ferrers, aprendrem a teixir un xal per als gegants i hi haurà un taller de pintura. Serà dissabte i diumenge, d'11.30 a 14 h i de 17 a 20.30 h.

Música i photocall

I tot això, ambientat amb la música de la pianola d'en Pep, que ha recuperat el característic instrument de principis del segle XX per mostrar-nos com escoltaven música i com ballaven en aquella època. Escoltarem la música de la pianola diumenge 17, d'11 a 14 h, a la plaça de Catalunya.

A més d'aquestes activitats, durant el cap de setmana tindrem actuacions per tot el recinte de la Fira Modernista. Hi haurà cercavila musical, rondallaire, bicicletes antigues, la dama del paraigua i podrem consultar el futur en la roda de la fortuna. I els gegants de Sant Joan Despí seran tot el cap de setmana davant de Can Negre, on diumenge a les 18 h rebran el xal realitzat al taller tèxtil.

vestits modernistes can negre

I aquells que vulguin submergir-se completament en l'època, a la façana de Can Negre podran fer-se fotos amb els seus guarniments modernistes en un photocall organitzat pel Consell d'Infants de Sant Joan Despí. Diumenge 17 a les 12 hores, totes aquelles persones que vagin a la fira amb ornaments d'època (barrets, mocadors...) podran passejar-hi acompanyats pels personatges caracteritzats de Josep Maria Jujol i d'Engràcia Balet.

Portes obertes

Durant la celebració de la Fira Modernista, el Centre Jujol-Can Negre celebrarà jornades de portes obertes els dies 16 i 17 de març, de 10.30 a 14 h i de 17 a 21 h. Les persones visitants podran admirar la vàlua artística de la reforma feta per Josep Maria Jujol a principi del segle XX i veure l'exposició de grans dibuixos de l'artista. A banda, s'organitzaran visites guiades a Can Negre (dissabte 16, a les 11 i a les 18 h; i diumenge 17, a les 18 h) i visites guiades de l'Itinerari Jujol (diumenge 17, a les 10.30 i a les 12 h). Per a les visites guiades, cal inscripció prèvia al telèfon 93 373 73 63 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix