Sant Boi de Llobregat acull la novena edició del Rubrifolkum

Imprimeix

L'objectiu és crear nous públics d'aquest gènere musical i enriquir l'oferta musical i cultural santboiana

Sant Boi de Llobregat serà escenari, del 7 al 9 de març, la novena edició del Rubrifolkum, el Tradicionàrius del Baix Llobregat. Concerts, tallers, xerrades i sessions donaran forma a la programació on la gallega Mercedes Peón presentarà el seu nou disc Deixaas el dissabte, 9 de març a Cal Ninyo, tancant una de les jornades amb més accent femení del festival. El Rubrifolkum és un festival de música neo folk creat i gestionat per l'Associació Musical.

Els concerts i tallers

The Cane Peelers, Chundarata, FanFarra, Flowk, Caldo i Mercedes Peón protagonitzaran els concerts a Cal Ninyo, La Masia i la terrassa del Museu de Sant Boi. Carles Belda s'encarregarà de fer un taller de glosa al Casal La Fera Ferotge i amb Marta Gispert i Caterina Canyelles portaran el cant improvisat per diferents bars de Sant Boi convidant al públic a sumar-s'hi i glossar. Un taller de danses de l'Aragó, un taller de ball folk, una xerrada i exposicions de luthiers arrodoneixen la programació.

51503076 2211701625519607 1806750513585192960 n

Coincidint amb els actes commemoratius i reivindicatius del 8 de març, el Rubrifolkum proposa una taula rodona per reflexionar sobre el binomi dones i música a nivell històric i actual, la invisibilització de la dona, la masculinització de les professions relacionades amb la indústria, i els reptes que tenen les dones, també en aquest sector. D’altra banda, el dissabte, 9 de març, a les 18 h, a Cal Ninyo es comptarà amb la periodista Queral Castillo moderant la taula amb la cantant i músic Leticia Martín, la també periodista cultural Neus Molina i també la llicenciada en filosofia i postgraduada en cant Georgina Rabassó.

ball de carnaval

51345962 2212509468772156 4179900685438943232 n

Amb l'objectiu d'apropar el folk a tots els segments d'edat, el Rubrifolkum reitera la seva ofertaal públic familiar amb el concert-vermut de Flowk, un trio que s'endinsa al món de l'harmonia com un mar de possibilitats, a través de composicions pròpies i peces de ball folk.

Aquest festival va néixer l'any 2011 per donar a conèixer les propostes de renovació de la música d'arrel que es fa al nostre País, arreu de l'Estat, l'estranger i apropar-la a la ciutat de Sant Boi i a la comarca del Baix Llobregat, amb l'objectiu de crear nous públics d'aquest gènere musical i enriquir l'oferta musical i cultural santboiana.

Redacció / Fotos: Arxiu