Sant Joan Despí acull una exposició de dibuixos inèdits de Jujol

Imprimeix

La mostra, que s’exposa al Centre Jujol-Can Negre, es mantindrà oberta fins el 28 d’abril

Del 7 de febrer al 28 d’abril, el Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull l’exposició Jujol, grans dibuixos, una mostra elaborada per l’Arxiu Jujol que presenta dibuixos de gran format obra de l’arquitecte i artista multidisciplinari Josep Maria Jujol. L’exposició forma part de l’Any Jujol140, la commemoració impulsada per l’Ajuntament de Sant Joan Despí per difondre la figura i l’obra de Josep Maria Jujol.

Exposició Jujol gran dibuixos 2

Exposició Jujol gran dibuixos 3

La mostra, que s’ha inaugurat el dijous 7 de febrer, està formada per dibuixos de gran format -de més de dos metres quadrats- que mai han sortit de l’Arxiu Jujol. El director d’aquesta institució, Josep Maria Jujol fill, explica que l’exposició consta de deu dibuixos originals d’esgrafiats i vidrieres que abasten des de 1906 a 1949. “Entre ells veiem, per exemple, el dibuix de la Mare de Déu que hi havia a la vidriera de la tribuna de Can Negre i que malauradament ja no es conserva perquè quan la casa va quedar abandonada el van trencar”, apunta el director de l’Arxiu Jujol. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Àlex Medrano, ha destacat que aquesta exposició "dona molta qualitat a totes les activitats que la ciutat està desenvolupant per celebrar l'Any Jujol140.

Exposició Jujol gran dibuixos 1

A més dels dibuixos que es conserven a l’Arxiu Jujol, la família Andreu, de la casa Can Po Cardona, ha cedit per a la mostra un dibuix original de l’esgrafiat de les màscares representatives del teatre que hi ha a la façana d’aquest edifici, al carrer de la Creu d’en Muntaner de Sant Joan Despí. A la mostra, que està complementada amb fotografies, també podem veure el darrer dibuix que va fer Jujol, datat de 1949, any de la seva mort, d’unes vidrieres de la parròquia de Vilanova i la Geltrú; o un altre de 1906 (el més antic de la mostra) d’un esgrafiat d’un domicili particular que encara és a Barcelona.

EXPOSICIÓ JUJOL, GRANS DIBUIXOS

Del 7 de febrer al 28 d'abril
Centre Jujol-Can Negre (pl. de Catalunya, s/n)

Horari d’exposicions
De dilluns a dijous, de 10 a 13 h i de 17.30 a 20 h
Divendres, de 10 a 13 h
Diumenges, de 12 a 14 h

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí