Històrica participació en el 44è Premi de Poesia Martí Dot

Imprimeix

S’ha presentat un total de 18 poemaris, la segona millor del certamen

Un cop finalitzat el termini de presentació d'obres a la 44a edició del Premi de Poesia Martí Dot, s'han presentat 18 poemaris, la segona millor participació de la història del certamen. Els treballs han estat escrits per 10 poetes i 9 poetesses, ja que un dels poemaris ha estat signat per dos autors. La mitjana d'edat dels participants és de 27 anys. Pel que fa a la procedència, la majoria d'autors són d'arreu dels Països Catalans: 10 de Catalunya (9 de Barcelona i un de Tarragona), quatre de les Illes Balears i tres de la Comunitat Valenciana. Enguany, però, també s'ha presentat un poemari de Portugal.

Cal destacar que per segon any consecutiu hi ha representació local amb un participant de Sant Feliu de Llobregat. Una altra de les peculiaritats d'enguany és que s'han presentat dos poemaris il·lustrats

2757480

El Premi de Poesia Martí Dot, convocat per l'Ajuntament, té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. El certamen és obert a la participació de persones menors de 36 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos. El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'obra guanyadora a la col·lecció de poesia de Viena Edicions. A més, la persona guanyadora participarà en un mínim de dos recitals poètics organitzats per l'Ajuntament durant l'any 2019.

El veredicte es farà públic en l'acte del lliurament del premi, en el marc de la celebració de la Setmana de la Poesia de Sant Feliu, que es desenvoluparà del 20 de març a l'1 d'abril de 2019.

 Redacció / Fotos: Arxiu