Prop d’11.500 persones visiten els Museus d’Esplugues el 2018

Imprimeix

Can Tinturé i La Rajoleta van generar 1,71 euros per cada un d’inversió

Els Museus d’Esplugues (Can Tinturé i La Rajoleta) van generar 1,71 euros per cada euro d’inversió per part de l’Ajuntament d’Esplugues durant el 2017. En xifres globals, l’import que l’Administració pública va dedicar el 2017 a les inversions i la despesa corrent dels museus per valor de 307.000 euros va generar en el territori un impacte econòmic de 524.000 euros.

BARCELONA ESPLUGUES DE LLOBREGAT MUSEU CAN TINTURE

Les dades provenen de l’Estudi de l’impacte econòmic dels museus del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), elaborat per ESADE. Segons l’estudi, els 26 museus del Sistema Territorial del mNACTEC van generar 2,14 euros per cada euro d’inversió. Els efectes vinculats d’impacte econòmic generats per aquests museus corresponen principalment a despeses en hostaleria (49%), transport (42%) i comerç (9%).

DSCN8403

La Rajoleta forma part des del 2006, com a museu associat, del Sistema del mNACTEC com a màxim exponent del procés d’industrialització de la ceràmica. L’antiga fàbrica Pujol i Bausis va ser una les més destacades de producció ceràmica entre finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX, capdavantera en l’aplicació de les innovacions tecnològiques i pionera en l’establiment de la relació entre art i indústria, especialment durant el Modernisme. L’actual Museu de Ceràmica La Rajoleta permet visitar una part del que va ser el recinte de l’antiga fàbrica, un espai singular i únic en el qual es poden trobar cinc tipologies de forns.

L’any 2018 van passar per Can Tinturé i La Rajoleta un total d’11.444 visitants, dada que confirma el posicionament dels museus espluguins com un recurs estable tant per a la ciutadania d’Esplugues com per al turista de proximitat per la seva oferta cultural i lúdica.

Els Museus d’Esplugues van recuperar el 2016 els índexs de públic d’abans de la crisi econòmica, gràcies a una política d’exposicions temporals renovada entorn de la ceràmica, el Modernisme i la història local, amb una programació d’activitats diversificada i una aposta important pel públic familiar.

Redacció / Fotos: Arxiu-Turisme Baix Llobregat