S’edita un àlbum de cromos sobre Josep Maria Jujol

Imprimeix

L’Ajuntament de Sant Joan Despí distribuirà entre tots els alumnes de 1r a 6è de primària de la ciutat perquè en facin la col·lecció

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha editat un àlbum de cromos sobre l'artista Josep Maria Jujol adreçat al públic infantil dins dels actes de commemoració de l'Any Jujol140. L'àlbum es distribuirà entre tots els alumnes de 1r a 6è d'educació primària de la ciutat per tal que puguin conèixer de forma lúdica i creativa la figura i l'obra de Jujol tot fent una col·lecció de cromos.

album jujol 1

La iniciativa s'ha presentat avui dilluns 7 de gener en un acte al Centre Jujol-Can Negre presidit per l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i on també han participat el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Àlex Medrano, i la directora del projecte, Mati Balsera. A l'acte també han assistit infants de la ciutat i comerciants que col·laboren amb la iniciativa. Durant l'acte, l'alcalde ha explicat que aquest àlbum "serà un mitjà per apropar als nens i nenes la figura de Jujol, perquè coneguin millor la seva obra i la seva rellevància en el modernisme; i, alhora, una iniciativa que també ha permès treballar conjuntament amb el teixit comercial de proximitat i amb els mercats municipals".

A través de divertides il·lustracions, l'àlbum de cromos repassa la vida de Josep Maria Jujol: des de ben petit, quan va néixer a Tarragona l'any 1879 -ara fa 140 anys-, tot passant pels seus anys de formació com a arquitecte i per la seva trajectòria com a artista polifacètic.

album jujol 4

L'àlbum consta de 120 cromos i el consistori n’ha editat 2.500 àlbums i 42.857 sobres de cromos. Cada sobre porta set cromos a l'interior. A partir del 8 de gener, els àlbums es repartiran entre l'alumnat de 1r a 6è de primària de les escoles de la ciutat. També hi haurà àlbums al Centre Jujol-Can Negre i als centres cívics per als nens i nenes que no estiguin escolaritzats a Sant Joan Despí.

Col·laboració

Els sobres amb els cromos es distribuiran a través del comerç local, inclosos els mercats municipals. Concretament, un total de 120 comerços de la ciutat, de tota mena de sectors, s'han adherit a la iniciativa i participaran en la distribució dels cromos. Els establiments participants disposaran d'una identificació a l'aparador, i al web de l'Ajuntament de Sant Joan Despí es poden consultar tots els comerços que s'han adherit a la iniciativa. A banda, els dissabtes 19 i 26 de gener, 2, 9, 16 i 23 de febrer, i 16 i 23 de març, de 10.30 a 13.30 h i en diferents espais de la ciutat, s'organitzaran punts d'intercanvi de cromos perquè tots els nens i nenes puguin aconseguir les imatges que els faltin i completar el seu àlbum.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí