Avui s’estrena el ‘Belén Viviente’ al parc de Sant Pancraç

Imprimeix

Hi participen un centenar de persones voluntàries i és una de les activitats més multitudinàries del Nadal a Sant Joan Despí

Del 24 al 27 de desembre (de 18.30 a 20.30 hores), un centenar de persones voluntàries donaran vida al Belén Viviente del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre, que es podrà visitar al parc de Sant Pancraç. El Belén Viviente de Sant Joan Despí convida a fer un viatge de més de 2.000 anys enrere en el temps, tot recreant les escenes més significatives del pessebre i oficis tradicionals de l'època.

nadal 2 belen viviente

Fa 27 anys que el Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre organitza el Belén Viviente de Sant Joan Despí, una activitat molt estimada per la ciutadania i on podem veure el Naixement de Jesús, la arribada dels Reis Mags o l'adoració. La ubicació és un lloc ideal per recrear aquestes escenes envoltades de naturalesa, facilitant una ambientació molt verídica on no hi falta de res: animals, una sínia que mou l'aigua d'un petit riu o persones preparant el pa. El pessebre vivent s'ha convertit també en una petita mostra d'oficis artesans ja que hi trobem des de forners, a ferrers o llenyataires. La caracterització dels personatges i la seva indumentària són els propis de l'època.

3 1 belenviviente

El pessebre vivent, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, és una de les activitats més multitudinàries del Nadal a la ciutat i cada any rep milers de visitants, tant del municipi com d'altres punts de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'esdeveniment va néixer al si del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre. Les primeres edicions es van celebrar a la seu de l'entitat fins que, a causa de l'auge del pessebre, es va traslladar a un altre emplaçament de majors dimensions.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí