La santfeliuenca Maite Carranza, premi de narrativa Juvenil Joaquim Ruyra

Imprimeix

L'obra premiada, L'alè del drac, és una novel·la de misteri i crònica històrica protagonitzada per un jove Antoni Gaudí

L'escriptora de Sant Feliu de Llobregat, Maite Carranza, va rebre el 45è Premi de Narrativa Juvenil Joaquim Ruyra en la 68a edició de la Nit de Santa Llúcia organitzada per Òmnium. L'obra premiada, L'alè del drac, és una novel·la de misteri i crònica històrica protagonitzada per un jove Antoni Gaudí quan encara vivia a Reus, que relata d'on prové l'especial estil creatiu de l'arquitecte. L'alè del drac sortirà publicat el 6 de març amb l'editorial La Galera.

Due4FcbW0AIAouX

Carranza va dedicar el seu premi als seus companys escriptors de literatura infantil i juvenil, que en les seves paraules: "habitualment treballen resignadament. I escriuen per a joves i nens, perquè creuen que ells són el nostre futur".

L'escriptora ja va guanyar aquest Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil el 1989 amb La selva dels arutams. I és que Carranza té més de 50 títols publicats tant en l'àmbit de la literatura infantil i juvenil, com per a persones adultes. Ha obtingut multitud de premis entre els quals destaquen el Premio Cervantes Chico 2014 pel conjunt de la seva obra o el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2011.

1544800591439

En aquest sentit, el nou Casal de Joves de Sant Feliu inaugurat el mes d'octubre, li va posar el seu nom a la salsa d'estudi i lectura per tal d'homenatjar la tasca de l'escriptora en l'àmbit infantil i juvenil.

Redacció / Fotos: Arxiu-Òmnium