Fakir Kirman guanya el premi Zirkòlika a la millor trajectòria

Imprimeix

El certamen reconeix els 54 anys de carrera del veterà artista cornellanenc Josep Miret

Josep Miret ‘Fakir Kirman’ (Cornellà de Llobregat, 1946), també conegut com a “l’home-volcà”, ha guanyat el premi Zirkòlika a la millor trajectòria de circ. En la que és la primera edició d’aquest reconeixement, els premis Zirkòlika destaquen els 54 anys de carrera ininterromputs i el seu treball, “únic en el panorama de les arts escèniques a Catalunya”.

fakir 2

FAKIR

Destaquen la gran popularitat d’actuacions com els números de llits de claus amb els que va aconseguir el premi rècord Guiness l’any 2001 o els números amb foc, perforacions i encanteris de serps. Kirman va obtenir el premi aplaudiment Sebastià Gasch l’any 1982 i l’any 2016 una menció honorífica al festival de màgia Memorial Li-Chang de Badalona. També se’l coneix per les seves aparicions a programes de televisió de TV3, TVE i Tele 5, entre d’altres.

Kirman magnific Josep Miret Quitllet 1804029650 41134963 1500x1001

El premis es lliuraran, juntament amb la resta de categories, durant la Nit de Circ que se celebrarà el 19 de desembre per primer cop al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. Els guardons, creats el 2010, tenen l’objectiu de “donar un reconeixement i una visibilitat a totes les creacions que recorren els teatres, festivals i els carrers de Catalunya”.

Redacció / Fotos: Ara-Arxiu