L'art urbà pren els carrers de Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

El pla comunitari ‘Implica’t per Sant Josep’ i la Fundació Contorno Urbano lideren aquest projecte transversal de l’Ajuntament

Els vicentins i vicentines s’hauran d’habituar als grafits artístics als carrers del municipi, gràcies al projecte de cultura urbana que posa en marxa l’Ajuntament. La iniciativa va sorgir al pla comunitari Implica’t per Sant Josep, quan el veïnat va proposar fer accions de muralisme al barri. Arran d’això, el projecte va créixer fins a abastar altres zones del municipi i ara es posa en marxa, amb la intervenció de la Fundació Contorno Urbano. Ja s’han iniciat tallers de grafits a l’institut Gabriel Mistral i a l’Espai Jove La Capella. Avui 16 de novembre s’organitza una gran festa al pont de Rafael Casanova, amb la pintura de dos grans murals a càrrec dels artistes Pelucas i Ibie, acompanyats de música amb DJ.

ibie edjinn bauv 02

A Sant Josep ja ha començat el projecte “Posem bonic el barri”. Concretament, el projecte engega amb tres intervencions: una relacionada amb l’àmbit educatiu, un altre relacionada amb un procés de participació i una tercera amb un potent component comunitari. La primera es va iniciar a l’institut Gabriela Mistral, lligada amb un dels projectes del centre sobre el treball amb valors. Ja s’ha realitzat un primer taller preparatori i es calcula que més de 400 alumnes participaran en aquesta primera acció.

Pel que fa a la segona actuació, l’equipament del Rocio ja ha iniciat el seu procés participatiu per definir el pla d’usos de l’equipament. El grup motor format per entitats i veïnat a títol individual ja hi ha començat a treballar. En breu, una de les accions estarà relacionada amb l’ús de l’art com a forma d’expressió i generació d’idees. Un mur de l’equipament serà l’escenari on plasmar artísticament el futur de l’equipament.

art urba 0

Per últim, l’espai jove la Capella i la residència de Can Pujador participaran en una acció col·laborativa per pintar el mur situat justament al carrer d’Albacete. Es tracta d’un treball conjunt que facilitarà la trobada entre joves de la Capella i persones residents de Can Pujador, amb l’objectiu de fer comunitat, treballar sobre determinats prejudicis i sensibilitzar sobre temes d’interès per tos dos col·lectius.

Projecte 12 + 1

De la seva banda, Contorno Urbano es fa càrrec del comissariat i la realització de l’exposició d’art urbà que durant tot un any es farà a les parets del carrer Rafael Casanova, sota la via del tren. El projecte 12+1 transforma el concepte tradicional de galeria d’art i ho porta a una escala, un llenguatge i un escenari diferent. D’aquesta manera, Sant Vicenç dels Horts se suma a Barcelona, l’Hospitalet i Sant Feliu de Llobregat, ciutats on ja funciona el projecte 12+1.

DsC XRvWwAM4BVA

A banda d’aquestes iniciatives, el projecte de cultura urbana s’agermana amb la campanya Ciutat en Vers i es pintaran poemes en diferents escales de Sant Vicenç dels Horts. Aquest projecte de cultura urbana neix de manera transversal, amb la implicació de nombrosos departaments de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Ibie-Arxiu