La cantant Rosalía guanya dos premis Grammy llatins

Imprimeix

La sesrovirenca va obtenir el guardó a la millor cançó alternativa i la millor fusió interpretació urbana

Nit màgica per a Rosalía. La cantant sesrovirenca ha aconseguit dos premis a la dinovena edició dels Grammy Llatins 2018, un dels reconeixements mundials més importants de l'àmbit musical. La gala s'ha celebrat aquesta matinada a la ciutat nord-americana de Las Vegas. La cantant ha guanyat dos dels cinc guardons als quals optava: el de millor cançó alternativa i millor fusió interpretació urbana pel seu èxit "Malamente". El tema havia estat nominada a cinc categories: cançó de l'any, gravació de l'any, millor vídeo musical versió curta, millor cançó alternativa i millor fusió d'interpretació urbana.

rosalia latin grammy efe

“Això és increïble, és un somni. Gràcies per tant de carinyo, gràcies pel reconeixement. Estic orgullosa de poder liderar el meu projecte, de fer sempre la música que em representa, poder compartir-la amb el món i ser aquí”.  Van ser les seves primeres paraules després de recollir els guardons. Rosalía també ha confessat que estava emocionada perquè una cançó inspirada en el flamenc hagi tingut cabuda en aquests premis llatins.

rosalia latin grammy 2 efe 15 630x420

Durant la gala, Rosalía ha pujat a l'escenari per oferir una actuació impactant. Ha aparegut amb un vestit curt blanc, amb vambes, i asseguda sobre un taulell de metacrilat ple de joies daurades per interpretar "Malamente".

rosalia premis

Rècord

Amb aquests premis, Rosalía es converteix en l'espanyola amb més Latin Grammy per un únic treball. Niña Pastori en té tres per diferents àlbums més un per un projecte en col·laboració amb altres artistes, i Rosario i La Mala Rodríguez en tenen dues cada una, però també en diferents edicions.

Estudiosa del flamenc més profund des que tenia 13 anys, Rosalia Vila ha revolucionat no només aquest gènere sinó tot el panorama musical espanyol amb un estil que barreja arrels tradicionals amb una irreverent modernitat.

Redacció / Fotos: Grammy llatins