La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat tindrà 28 pel·lícules

Imprimeix

El certamen, que se celebra a Sant Feliu de Llobregat, inclou una secció amb produccions catalanes i una amb propostes dedicades a un públic escolar, a més de l’oficial

Aquesta setmana arrenca el cicle dedicat al cinema de la Mediterrània i el Llevant de la 12a edició de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat que durant 10 dies, del 8 al 18 de novembre, acollirà CineBaix de Sant Feliu de Llobregat. La programació presenta un total de 28 pel·lícules de 15 països diferents que van d’estrenes aplaudides en grans festivals a petites produccions locals. Algunes de les pel·lícules més destacades són ‘Se rokh’ (Trois visages), una pel·lícula que juga amb les fronteres de la ficció i el documental, obra de l’iranià Jafar Panahi; ‘Still Recording’, un documental de Saeed Al Batal i Ghiath Ayoub, que segueix els passos durant quatre anys de dos estudiants que s’endinsen a la ciutat siriana de Douma; o ‘Capharnaüm’ , de la directora libanesa Nadine Labaki, que va sorprendre al Festival de Cannes per explicar la cruesa d’una història de misèria en mans d’un nen petit.

file704hyqxhoqfzie27lnm

A més de les pel·lícules incloses en la secció oficial, La Mostra inclourà la secció ‘La Mostra Educa’, amb programació específica per a centres educatius o ‘Des de l’altra riba’, amb quatre produccions catalanes que viatgen al món àrab per obrir-nos els ulls a diferents cultures i conflictes.

La Mostra de CineBaix vol ser també un espai per la reflexió i el debat i per això s’han programat mitja dotzena de cinefòrums i presentacions de llibres.

Novetat

Una de les novetats d’aquesta edició és la creació d’un Jurat Jove, format per cinc joves d’entre 18 i 25 anys, amb l’objectiu d’aproximar aquest col·lectiu d’edat a un cinema més independent i més allunyat dels circuits comercials.

Redacció / Fotos: Arxiu