La Biennal de Ceràmica Angelina Alós d’Esplugues lliura els seus premis

El barceloní Albert Montserrat, la japonesa Chisato Kuroki i el portuguès Alberto Viera s’emporten els premis del jurat a la creativitat, tècnica i talent

Els premis de la dinovena edició de la Biennal de Ceràmica Angelina Alós –el certamen d’aquestes característiques amb més història de Catalunya i un referent internacional–, que organitza l’Ajuntament d’Esplugues, es van donar a conèixer el 25 d’octubre a La Masoveria de Can Tinturé.

43747307940 f8e4635f2c z

Esplugues és una ciutat oberta al món, i ens satisfà especialment la consolidació de la dimensió internacional de la Biennal. Els guanyadors i la guanyadora de la present edició són exemples que la globalització, la comunicació i el diàleg entre cultures són elements enriquidors”, va comentar l’alcaldessa, Pilar Díaz, qui va recordar que Esplugues “té un llarg i prestigiós passat com a centre de producció de ceràmica, des de les bò- biles tradicionals del segle XIX, passant per l’antiga fàbrica Pujol i Bausis, avui Museu de Ceràmica La Rajoleta fins a la fàbrica La Baronda, avui equipament municipal”. A més, l’alcaldessa també va recordar la figura de Blanca Morales Alós, filla d’Angelina Alós, que va morir el passat estiu

Els guardons

El Premi Ciutat d’Esplugues, dotat amb 4.000 euros, va recaure en l’artista barceloní Albert Montserrat Balcells –establert al Regne Unit– per l’obra Gerro Oils pot01. El jurat destaca la seva “capacitat per traslladar una peça de tall tradicional a la contemporaneïtat amb un gran domini tècnic tant en la realització com en l’ús dels esmalts”. Segons l’autor, la puresa i netedat de la porcel.lana permet als esmalts desenvolupar-se i mostrar tot el seu potencial amb el color que realment produeixen. És com un llenç a punt per a la intervenció dels esmalts que em provoquen més interès i inquietuds.”

43747304220 d762b78f1e z

D’altra banda, el Premi Angelina Alós, amb una dotació de 3.000 euros, va ser per a l’obra Koujo –que segons l’autora significa “castell en ruïnes”– de la japonesa resident a Catalunya Chisato Kuroki per la “qualitat de la seva estructura arquitectònica i textura versàtil.”

45514636822 fd24bdc4fc z

I el Premi Pujol i Bausis, amb 2.000 euros, se l’ha emportat Comunidade, del portuguès Alberto Viera, una peça amb una “forta càrrega crítica i una agosarada i enginyosa proposta formal”. L’artista, que ha presentat una obra que representa cases que es transformen en tancs, assenyala que “la nostra casa som nosaltres. Com és que la nostra casa pot ser una altra cosa? Per què defensem la pau i fem la guerra?.”

30623810617 82ee2edd5d z

A la 19a Biennal de Ceràmica Angelina Alós es van presentar 184 obres per part de 92 artistes d’arreu del món (un 38%, de procedència estrangera), amb una representació diversa de tècniques, estils, tendències i orí- gens. El jurat va seleccionar una trentena de peces, de les quals han sortit les premiades. Totes elles s’exposen al Museu Can Tinturé fins al 13 de gener de 2019. Aquest dia tindrà lloc l’acte de clausura i també el lliurament del premi de votació popular.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix