Viladecans, amfitriona de la XXI Trobada de Gegants del Baix Llobregat

Imprimeix

Dissabte 27 i diumenge 28 d'octubre se citen a les places de la Vila i d'Europa la majoria de colles geganteres de la comarca

Els carrers de Viladecans seran, aquest cap de setmana dels dies 27 i 28 d'octubre, l'escenari de la XXI Trobada de Gegants del Baix Llobregat, una cita de germanor que reunirà la majoria de colles que formen part de la Federació de Colles Geganteres de la comarca i que se celebra cada any en un municipi llobregatí.

20111031 santandreubarca trobadaBaix 312923

Els actes s'iniciaran dissabte 27 a partir de les 16 hores a la plaça d'Europa, on s'ensenyará el Ball del Baix, dansa que es representarà davant el públic el diumenge 28 com a acte de final de festa. Més tard, la plaça de la Vila serà testimoni del Canvi de Pubilla, en què la colla de Castelldefels, que va acollir la trobada anterior, farà de pubilla –hereva– del Baix Llobregat a la Paquita, la geganta de Viladecans.

maxresdefault

La jornada de diumenge s'iniciarà amb la Plantada de tots els gegants del Baix Llobregat, a la qual seguirà una cercavila pel Barri Antic que culminarà amb l'esmentat ball, en què tretze parelles de gegants mostraran la dansa que han estat assajant des de fa mesos.

Trobada Gegants 002

Participació

En la trobada participaran les colles geganteres de Castelldefels, Cervelló, Collbató, Corbera, Cornellà, Esplugues, Gavà, l'ACR Capgrossos La Florida (L'Hospitalet), Olesa de Montserrat, Pallejà, La Palma, El Prat, l'APA Mare de Déu del Carme, del Prat, i l'AG Delta del Prat. Així com l'agrupació AC Aigüestoses, de Sant Andreu de la Barca, la de Sant Boi, Casablanca (Sant Boi), l'Agrupació Cultural Folklòrica Sant Feliu i les de Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans, que és l'amfitriona d'aquesta trobada.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Dissabte 27:

19 h Inici de la Cercavila a la plaça d'Europa.

20 h Intercanvi de Pubilla del Baix Llobregat a la plaça de la Vila.

Diumenge 28:

9.30 h Plantada de Gegants a la plaça d'Europa.

11 h Inici de la cercavila.

13 h Ball del Baix a la plaça d'Europa.

Redacció / Fotos: Arxiu